Bu alanda Uşak’ta ve bölgede büyük açık yaşandığını belirten Baysal, şehrine ve bölgeye hizmet etmek için Uşak’a geldiğini vurguladı.

Çocuk Nörolojisi hakkında bilgiler veren Dr. Baysal,  kas ve sinir hastalıkları şu anda çok yaygın olan SMA hastalıkları, kas hastalıkları, ateşli ateşsiz havaleler, Epilepsi hastları, sara hastaları, baş ağrıları, migren, selebral felçler, erken doğan bebekler, doğumda zor doğan veya oksijensiz kalan bebeklerin tedavisi  ve bunların uzun dönem takibi gibi konularda hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca Uşaklılar, çeşitli duyu kusurları, yüz felçleri, işitme - denge sorunları, görme problemleri  gibi sinirleri ilgilendiren bütün alanlardaki hastalıkların teşhis ve tedavisi için  başka illere gitmek zorunda kalmayacak.

“İl dışına hasta sevkini sıfırlamak istiyoruz”

Diğer alanlarda ise  alanında uzman doktorlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını anlatan Dr.Baysal ; “Kardiyoloji ve çocuk kardiyoloji gibi. Bu alanlarda bazen desteğe ihtiyaç duyabiliyoruz ancak elimizden geldiği kadar hastalarımızı şehrimizde tedavi etmeye takip etmeye çalışıyoruz. Önceden gerçekten ciddi bir sorundu. Hemen hemen bütün hastalar il dışına sevk olmak zorundaydı. Bizim amacımız bunu sıfırlamak.” Şeklinde konuştu.

Dr. Baysal kendisiyle birlikte eşi Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Yeni Doğan Hastalıkları Uzm. Dr. Bora Baysal’ı da Uşak’a kazandırdı. Dr. Baysal da ekibiyle birlikte  yeni doğan servisinde başarılı işlere imza atıyor. Servis 6-7 aydır diğer illere sevk vermedi.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim