o

Özkan Yalım’ın ekibi tarafından servis edilen “CHP'li Yalım'dan "raylı sistem" müjdesi!” başlık haberde, CHP iktidarı döneminde, başta demiryolları olmak üzere Türkiye’nin güneyden kuzeye isimli projesinin Mersin Limanını demiryolu ile hem yük hem de yüksek hızlı tren ağı ile Samsun Limanına bağlayacakları ifade edildi. Fakat Yalım’ın ‘müjde’ olarak lanse ettiği haber metninde, konuyla ilgili net ve somut her hangi bir ifadenin yer alamayışı dikkat çekti.
Haber metinlerde sık ve gelişi güzel kullanılan ‘müjde’ kelimesinin TKD’daki anlamı ‘İyi haber ve iyi gelişme’ olarak görülüyor. Fakat Yalım’ın servis ettiği haber metninde, müjde olarak ele alınabilecek her hangi bir unsur bulunmuyor.
    Özkan Yalım, ülkenin en az 30 ilinde lojistik toplama merkezleri kuracaklarını vaat etti. Özkan Yalım’ın konuyla ilgili gazetelere geçtiği haber bülteni şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Ülkede onlarca sorun bulunduğunu anlatan Yalım, "Halkımız bizi meclise, kendisini en iyi şekilde temsil etmek, sorunlara çare  bulmak, çalışmak, yüklendiğimiz bu emaneti hakkıyla taşıyıp, onlara layık olmak için gönderdi." dedi.

Özkan Yalım, mecliste önemli bir dönemde bulunduklarını dile getirerek, "Bugün Plan ve Bütçe Görüşmeleri kapsamımda Ulaştırma Bakanlığı Bütçe Görüşmesi'ni yapıyoruz. Uzmanlık alanım olan ulaşım sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerimizi komisyonda görüşüyoruz. Ulaşım sektöründe çalışan vatandaşlarıma sesleniyorum tüm sorunlarınızı biliyorum. Sorunlarınızın çözümü için elimden geleni yapıyorum. Sizlerin yaşadığı sorunlar ülkenin yaşadığı sorun demek ulaşım sektöründe yaşanan sorun kundaktaki bebeği bile etkileyen sorundur.  Ulaşım ve enerji maliyetlerinin ucuzlaması ülkemizdeki tüm ürünlerin fiyatını doğrudan etkilemektedir. İktidarımızda başta demiryolları olmak üzere ülkemizi Güney’den Kuzey’e Projesi adını verdiğimiz proje ile Mersin Limanını demiryolu ile hem yük hem de yüksek hızlı tren ağı ile Samsun Limanına bağlayacağız. Ülkenin en az 30 ilinde lojistik toplama merkezleri kuracağız. Güney’den Kuzey’e projesi adını verdiğimiz; Samsun-Çorum, Kırşehir-Aksaray, Adana-Mersin hızlı tren ve yük treni hattı projesini 2 hat geliş gidiş hızlı tren hattı, 1 hat ise yük tren hattı olarak 3 hatlı olarak iktidarımızda projesini derhal yapıp ilk 6 ay içinde inşaat aşamasına geçeceğiz.  Hattı Böylelikle Mersin ve Samsun limanlarını birbirine bağlamış alacağız” buraya inşa edilecek tren yolu hattı uzunluğu yaklaşık olarak 950 km olacaktır. Bazı hatlar ortak hat üzerine dâhil edileceği için yapılacak demir yolu hattı yaklaşık 700 km olacaktır. Yüksek hızlı tren için hesaplanan seyahat süresi 6-7 saat civarında olacaktır. Yük trenleri için ise bir günden az bir zamanda 16-18 saatlik bir sürede limanlar arası yük taşınmış olacaktır. Yakında bu açıkladığımız projeyi de alırlar. Zaten biz yapacaktık. Kılıçdaroğlu'nun muhbirleri var onlar haber verdiler CHP açıkladı! Derlerse hiç şaşırmam" diye konuştu.

Komisyonda önemli konuların görüşüleceğini ifade eden Yalım, "Vatandaşlarımız hiç merak etmesin. Burada birilerinin değil onların çıkarı için mücadele ediyoruz. Bu komisyonda da aynısını yapacağımızdan endişeleri olmasın." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim