CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sorunların hala çözülmediğini belirterek, “Randevu sistemi hala oturmadı ve bana sürekli telefon geliyor. Sabah gidin ve devlet hastanesindeki kuyrukları görün ve karar verir. Sayın İsmail Güneş, sanki babasının parasını harcamış durumda” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sorunların hala çözüme kavuşmadığını ve tıp fakültesinde hiç profesörün ve doçentin bulunmadığı alanların yer almadığını belirterek, “Randevu sistemi hala oturmadı ve bana sürekli telefon geliyor. Sabah gidin ve devlet hastanesindeki kuyrukları görün ve karar verir. Sayın İsmail Güneş, sanki babasının parasını harcamış durumda. Çevre yolu ne oldu?” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sorunların hala çözülmediğini belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Karaoba, “Üniversitede tıp fakültesi kuruldu, İsmail Güneş’i mesleki olarak beğenirim ama siyasi olarak hiç beğenmem. Uşak Üniversitesi’ne afilüasyon verildi ve tabela değişti. Uşak’ta tıp fakültemiz var ve öğrenci alıyoruz. 34 bölümde profesör yok, 35 bölümde doçent yok, 24 bölümde ne öğretim görevlisi var ne doçenti var, 10 bölümde öğretim görevlisi, profesör ve doçent yok. Bu işin bir yapılma metodu vardır. Göğüs hastalıklarında 2 doktor var ve hiçbir akademisyen yok” dedi.

“Hemotoloji bölümünde 1 tane doktor var. İç hastalıklarında 11 doktor var ve 1 doçent var. Çocuk ruh sağlığında 1 tane hoca yok” diyen Karaoba, şöyle konuştu: “Cerrahi onkoloji nedir? Kanser cerrahisi ve Gediz, Simav ve Kula’yı kapsayan bir kente bu yakışmıyor. Randevu sistemi hala oturmadı ve bana sürekli telefon geliyor. Sabah gidin ve devlet hastanesindeki kuyrukları görün ve karar verir. Sayın İsmail Güneş, sanki babasının parasını harcamış durumda. Çevre yolu ne oldu? Sivaslı ne oldu? Bunlar ayrım yaparak 2’lik yaratarak, sadece kendi belediyelerine ve oy alabilecekleri yerlere hizmet ederek bir yerlere ulaşamazlar. En son İsmail Güneş’in Sivaslı’da yaptığı bir belediye çalışması var. Pınarbaşı ve Selçikler var ama Sivaslı belediyesi yok. Fikir neyse zikir de o”.  

Partisinin sağlıkta dönüşümle ilgili çalışmalar hazırladığını belirten Karaoba, “CHP Genel Merkezimiz bu konuda bir çalışma yaptı ve ben de Uşak Tabip Odası’nın bir yöneticisi olarak bu konuyu ayrı bir önemle inceledim. Sağlıkta kamuya yönelik yatırımların daha akılcı olması gerekiyor. Bu noktada koruyucu sağlık hizmetlerini (hastalıkları önleme, sağlığı koruma ve sağlığı geliştirme) güçlendirecek, her yurttaşın birinci basamak sağlık kuruluşlarında yılda bir kez ücretsiz olarak periyodik sağlık kontrolünden geçirilmesini sağlayacağız. Ayrıca 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın sağlık personeli tarafından yaşadıkları yerlerde belirli aralıklarla ziyaret edileceği bir izlem programını yürürlüğe koyacağız. Evlilik öncesi sağlık taramalarının tamamını ücretsiz yapacağız. Sağlık Bakanlığı ile meslek birlikleri ve sendikalar arasında sürekli bir iletişim sağlanması amacıyla ‘Türkiye Sağlık Konseyi’ adıyla sağlık meslek birliklerinin ve sendika temsilcilerinin yer aldığı bir kurul oluşturacağız. Şehir hastaneleri açılırken kapatılan kent merkezlerindeki devlet hastanelerini yeniden açacağız. Silahlı kuvvetlerin gereksinim duyduğu sağlık hizmetlerini her düzeyde sağlayacak, askeri hastaneleri ve sağlık tesislerini yeniden açacağız” dedi. Karaoba, şu ifadeleri de sözlerine ekledi: “İlkokul, ortaokul ve liseye başlarken her öğrenci Halk Sağlığı Merkezlerinde kapsamlı bir sağlık muayenesinden geçirilecektir. Artmakta olan çocuk yoksulluğu ve gıda krizinin öğrencilerdeki fiziksel ve ruhsal etkilerini azaltmak amacıyla, okullarda en az bir öğün sağlıklı beslenme sağlayacağız.”

Editör: TE Bilişim