AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentteki köyleri ziyaret etti. Banaz’a bağlı köyleri AK Parti Banaz İlçe Başkanı Eşref Çelik ve İl Genel Meclisi Üyeleri Abdülkadir Kılınç ve Ali Dinç ile ziyaret eden Güneş, burada sorunları ve talepleri dinledi.

Güneş, sırasıyla; Burhaniye, Güllüçam, Kızılcaören ve Derbent köylerini ziyaret etti. Burada köylerin gelişimi için hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Güneş, “İlimiz Uşak’ta ve ilçelerindeki köylerin şu anda hepsinin yolu ve altyapısı var. Oyun grupları da yapılıyor. Yollarla ilgili il özel idaremiz yoğun çalışmalar yapıyor. Kış dönemi gelmeden yollardaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları bitecek” dedi. Hükümetin hayata geçirdiği KÖYDES projeleriyle köylerde yaşam kalitesinin arttığını belirten Güneş, köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi tasarısının Cumhuriyet tarihinin en önemli kalkınma projesi olduğunu söyledi.

2005 yılından bu yana Uşak’ta yapılan KÖYDES projesi yatırımlarını hakkında vatandaşa bilgi veren Güneş, kırsal nüfusa daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesinin AK Parti hükümeti tarafından başlatıldığını hatırlattı.

Hayata geçirilen KÖYDES projesi kapsamında kırsal alanlarda içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerin hayat standardını yükseltmek için başlatılan yatırım seferberliğine dikkat çeken Güneş, şehirlerde alt yapı ve yaşam kalitesinin kentleşme ile doğru orantılı olarak arttığını, köylerde ise en temel toplumsal ihtiyaçların da KÖYDES projesi ile hayat bulduğunu aktardı. Güneş, “İlimiz Uşak ve diğer ilçelerimize bağlı köylerimizde yaşam kalitesi arttı. Köy yolları asfalt veya kilitli parke taş ile kaplandı. Suyu, yolu olmayan köyümüz, elini tutmadığımız vatandaşımız kalmaması için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü halkımız hizmetin en iyisine layık. Bu amaçla köylere yapılan yatırımları çok önemsiyoruz. Köylerimize yakın uzak demeden hizmet götürdük. Köylere geri göçün ve kırsal kalkınmanın önemine inanıyoruz. AK Parti olarak bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizi, köylerimizi ülkemizi koruyup kollamak, geleceğe güvenle yürümesini sağlamak vazifemizdir. Bu konuda AK Parti olarak milletimizden aldığımız güçle, gece gündüz demeden çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Partisinin popülist politikalardan uzak durduğunu ifade eden Güneş, “Hiçbir zaman popülizm AK Parti'nin siyaset tarzı olmamıştır. Bütün bunlara rağmen yaşadığımız sorunlar var. Bunların başında enflasyon olarak nitelediğimiz hayatı pahalılığı geliyor. Hükümetimizin gözü bağlı değildir. Partimiz bu konuda dikkatini ve hassasiyetini kaybetmiş değil. Türkiye'nin gündeminde ne varsa hem hükümetin hem de partinin gündemindedir. Uyguladığımız politikalarla enflasyonun önce aşağıya dönüşünü ve sonra da azalışını Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakan arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi belli zaman diliminde gerçekleştireceğiz. Bir bakımdan enflasyonla bu şekilde mücadele ederken, üretimi, yatırımı arttırırken, ihracatımızı çoğaltıp cari açığı düşürmeye çalışırken, bir taraftan da dezavantajlı, hayat pahalılığı karşısında düşük gelirli kesimin hayat standardına destek anlamında iyileştirmeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Partisinin köylü veya şehirli ayrımı yapmadığını ve tüm vatandaşların milli bir partisi olduğunu ifade eden Güneş, “Ülkemizde çok sayıda parti iktidarda ve muhalefette yer aldı. Fakat bunların içinde en milli ve reformisti AK Parti’dir. Türkiye’de en reformcu parti AK Parti’dir ve AK Parti bir grubun partisi değildir. AK Parti 85 milyon kişinin partisidir ve milletin tamamını kapsayan bir millet partisidir. Biz tüm insanlığı kardeş olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Herkesi bu kucaklayıcı anlayışla kapsayan ortak hedeflerimizin istikametinde yürürüz ve bu insanları güçlü Türkiye etrafında toplayacak olan yine AK Parti kadrolarıdır. AK Parti aynı zamanda yerli ve milli bir partidir. Bizler 2023, 2053 ve 2071 vizyonundan bahseden tek parti AK Parti’dir. Tarihler herkesin ortak tarihidir ancak bugün CHP bu tarihleri ortak bir milli değer olarak kabul etmiyor. Bizler yerli ve milli bir parti olduğumuz için bu önemli tarihleri vizyon olarak ortaya koyuyoruz. CHP bu milletin değerlerinden uzak durmaya devam ediyor, yerli ve milli olmaktan çok uzak duruyor” diye konuştu. BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim