Eski başkan Özgün’ün yaş haddi nedeniyle başkanlığı bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Karakaya camiadaki arkadaşlarının başkanlık için kendisine destek olduklarını belirtti. Karakaya; “sevdiğimiz saydığımız ağabeylerimiz  bu görevi yapabileceğimizi tabiri caizse elimizi taşın altına sokmamız  gerektiğini söylediler. Ben de bu destekle beraber aday oldum.Genç bir ekip, genç bir jenerasyon oluşturduk.” Dedi.

Oluşturdukları genç jenerasyonla daha çok sosyal aktivite düzenlemek istediklerini aktaran Karakaya; “Derneğimizin kendisine ait bir lokali var, herhangi bir kira ödemiyoruz, orada kütüphane, kıraathane gibi bir yer oluşturduk,  maçlardan arta kalan zamanlarda, hafta sonları burada bir araya geliyoruz. Tabi pandemi nedeniyle şu an kapalı.  Hakem ve gözlemci arkadaşlarımızla sosyal aktivite konusunda biraz daha faal olmaya çalışacağız. Genç hakem arkadaşların istekleri var, zaten hakemlerimizin çoğu üniversite öğrencisi. Onlarla birlikte çeşitli aktiviteler düzenlemeyi planlıyoruz tabi pandeminin izin verdiği sürece.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Uşak Şubesinin 60 üyesi bulunuyor.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Uşak Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan                                                : Veli Karakaya

Yönetim Kurulu Üyeleri: Recep Ceylan, Süleyman Öztürk, Yusuf Doğan, İsmail Hakkı Pekbilgin.

VELİ KARAKAYA HAKKINDA:

Uşak Kaşbelen Köyü doğumlu olan Veli Karakaya 2 yıl amatör olarak futbol oynadı, bu dönemde geçirdiği sakatlık nedeniyle futboldan uzak kalan ancak sahalardan kopmak istemeyen Karakaya hakem olmayı tercih etti. 2005 yılında Uşak’ta açılan kursa katılan Karakaya bu yıl amatör olarak hakemliğe başladı. Karakaya 2009 yılından itibaren Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Klasman Hakemi olarak Profesyonel liglerde görev yapmaya başladı.  Karakaya 11 yıldır  süper lig ve 1.Lig  maçlarında 4. Hakem,  2. Lig ve 3.lig maçlarında  ise orta hakem olarak sahaya çıkarak Uşak ilini temsil etmektedir. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 yıldır laboratuvar teknisyeni olarak çalışan Karaya evli ve 3 çocuk babası.

HABER  /  BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim