Uşak ve Kütahya’nın ortak değeri Murat Dağı’ndan doğan Gediz Nehri’nin geçtiği yerlere bu yıl da bahar geldi ve geçtiğimiz günlerdeki yoğun yağmur sonrası çiçeklerin daha gür olması dikkat çekti.

AĞAÇLARIN 20 GÜN ÖNCE ÇİÇEK AÇMASI DİKKAT ÇEKTİ
Anadolu Ajansı’nın haberine göre Türkiye'nin önemli tarım alanlarından Gediz Ovası'ndaki meyve ağaçları çiçek açtı. Gediz Nehri'nin suladığı ovanın Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bölümünde erik, kiraz, şeftali ve badem ağaçları çiçeklendi. Pembe, beyaz ve eflatun çiçekler, ovada çok renkli görüntü oluşturdu. Ovadaki renklilik dronla görüntülendi. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ilçede meyve sezonunun yaklaştığını söyledi. Ağaçların "yalancı bahara" aldandığını ifade eden Şenol, "Ayaz olmadığından ağaçlar, 20 gün önce çiçek açtı." dedi.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ OLURSA BÜYÜK SIKINTI
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ise önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının düşmesi ve gece saatlerinde sıfır derecenin altında eksi düzeyde olması tahmin ediliyor. Söz konusu durumun bugün çiçek açan ağaçları olumsuz etkilemesi ve ürün kaybına yol açması beklenirken, üreticilerin ağaçların erken çiçek açmasından memnun olmadığı ifade ediliyor.

UŞAK VE DİĞER İLLERDE GEÇEN YIL YOĞUN UYARILAR YAPILDI
Geçtiğimiz yıl yine Mart ayının sonu ve Nisan ayı boyunca zirai donla yoğun mücadeleler ortaya kondu ve bu süreçte Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü başta olmak üzere, bölgedeki müdürlükler ve bakanlık yoğun uyarılarda bulundu. Çiftçilerin bu yıl da ürünlerini yoğun olarak takip etmesi ve zirai dona karşı mücadele etmesi gerekebilir.







