Uşak Üniversitesi öğrencilerine, son dönemlerde kiralık IBAN hesabını içeren ve sonu mağduriyetle biten durumlara karşı uyarıda bulunuldu. Kaynağı belli olmayan paraların bu şekilde gençlerin hesap numaralarına yatırılan paralarla sisteme sokulması ve bunun üzerine bazı kişilerin yargılanması üzerine, gençlere yönelik bir dizi uyarı ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ, ÖĞRENCİLERİNİ KARA PARA TUZAĞINA DÜŞMEMELMERİ İÇİN UYARDI

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, yapılan uyarıda, son dönemde üniversite öğrencilerine ait banka hesapları ve dijital cüzdanların üçüncü kişiler tarafından kullanılması suretiyle dolandırıcılık olaylarının arttığını bildirdi. Yasa dışı bahis ve uyuşturucu kaçakçılığı gelirlerinin aklanması gibi olaylarda ciddi artış yaşandığını yazılı olarak aktaran Uşak Üniversitesi Yönetimi, öğrencilerin banka hesaplarını başkalarına kullandırmalarının cezai yaptırımlarının olabileceğini belirterek, “Tanımadığınız kişilerden gelen hesap veya IBAN paylaşımı karşılığında kazanç vaadi içeren her türlü teklif reddedin ve derhal yetkililere durumu haber verin” uyarısında bulundu.

HESAP ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞEN İŞLEMLERDEN HESAP SAHİBİ SORUMLU TUTULUR!

Uşak Üniversitesi Yönetimi tarafından yapılan uyarıda, şöyle denildi: “Hesaplarınız üzerinden gerçekleştirilen işlemlerden, işlemi fiilen yapan kişi kim olursa olsun, hesap sahibi olarak siz sorumlu tutulabilirsiniz. Bu tür durumlarda “bilmiyordum”, “yardım etmek istedim” veya “sadece aracıyım” şeklindeki açıklamalar hukuken koruyucu olmayabilir.” Öte yanda son dönemlerde dijital banka hesapları üzerinden yapılan para transferleriyle kayıt dışı ve kara para olarak adlandırılan meblağlar, bazı kişilerce sisteme sokulmak istendi ve toplumda “IBAN mağduru” olarak nitelendirilen bir grup da oluştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ