Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda oluşturulan Study in Türkiye pavilyonunda yer alan üniversite, uluslararası iş birliklerini geliştirmeye yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
UŞAK ÜNİVERSİTESİ HEYETİ ÜÇ GÜN BOYUNCA YOĞUN GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ
Dünyanın farklı ülkelerinden 1200’ün üzerinde kurum ve 7 binin üzerinde katılımcının yer aldığı organizasyonda Uşak Üniversitesini akademik heyet temsil etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir başkanlığındaki heyet, üç gün boyunca çok sayıda üniversiteyle bir araya gelerek yeni temaslar kurdu. Gerçekleştirilen görüşmelerde özellikle daha önce iş birliği bulunmayan ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarıyla bağlantı kurulmasına öncelik verildi. Erasmus öğrenci ve personel hareketlilikleri, staj olanakları ve akademik iş birlikleri üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

MEVCUT ORTAKLIKLAR GÜÇLENDİRİLİRKEN YENİ ANLAŞMALAR İÇİN ADIM ATILDI
Uşak Üniversitesi heyeti, mevcut iş birliği yapılan üniversitelerin temsilcileriyle de bir araya gelerek anlaşmaların kapsamını genişletmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan temaslarda öğrenci değişim programları ve ortak akademik çalışmaların artırılması üzerinde duruldu. Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı da Uşak Üniversitesi standını ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ahmet Demir ile görüşme yaptı. Rektör Demir, uluslararasılaşmanın sürdürülebilir iş birlikleriyle güçleneceğini belirterek kurulan temasların somut projelere dönüştürülmesinin hedeflendiğini ifade etti.





