İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ’ye yönelik Uşak, Afyonkarihasar, Kütahya ve Manisa’nın da bulunduğu 45 ilde operasyon yapıldığını ve gözaltına alınan 223 kişinin 87’sinin tutuklandığını bildirdi.

ANKESÖRLÜ TELEFONLARLA HABERLEŞTİKLERİNE DAİR BULGULAR OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Yerlikaya, son 20 gün boyunca yapılan operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Polis ekiplerinin FETÖ’ye yönelik operasyonlarının “Mahrem Yapılanmalar” içinde bulunulduğuna dair gerçekleştirdiğini aktaran Yerlikaya, kriptolu haberleşme programı olduğu belirtilen ByLock kullanıcılarının ankesörlü telefonlarla haberleşmeyi sürdürdüğünü kaydetti. Yerlikaya, örgüte bağlı esnaflar üzerinden maddi destek sağladığı tespit edilen 223 şüphelinin yakalandığını ve bunların 87’sinin tutuklandığını bildirdi. Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde sürdürdüklerini belirterek, Emniyet Müdürlüleri TEM ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarda yer aldığını kaydetti.

UŞAK, KÜTAHYA, MANİSA VE AFYON’UN YER ALDIĞI 45 İLDE YAPILDI

Bakan Yerlikaya, operasyonların 45 ilde yapıldığını bildirdi ve bu kapsamda gözaltı ve tutuklama işlemlerinin yapıldığı kentler şöyle:

Antalya, Amasya, Ankara, İzmir, Yalova, İstanbul, Edirne, Konya, Sakarya, Mersin, Kocaeli merkezli Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak.

Kaynak: HABER MERKEZİ