UŞAK'TA BUGÜN VEFAT EDENLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kalp ritmi bozukluğu olan ve akciğerlerinde su toplanması şikayeti bulunan yatalak bir hasta dün sabah saatlerinde Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine ambulans ile getirildi.

DOKTOR DOKTORLARI İKNA EDEMEDİ!

Acil Servis Kırmızı Alanda 12 saat boyunca gözlem altında tutulan hastayı Göğüs ve Kardiyoloji Uzmanları muayene etti, İç Hastalıkları Uzmanıyla da telefonda görüşüldü.  Acil Servis hekimi ne kadar uğraşsa da doktorları hastayı servise yatırmaya ikna edemedi. Bunun üzerine hasta yakınlarına 15 gün sonra Kardiyoloji, İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları Polikliniğinden randevu alınmasını ve hastanın buralarda muayene edilmesini tavsiye etti.

“BÖYLE HASTALAR DOKTORUN AYAĞINA GİDEMEZ”

Kendilerine söylenen zaman  içinde randevu bulamadıklarını randevu bulsalar bile yatalak olan hastalarını bu polikliniklere götürmenin mümkün olmadığını söyleyen hasta yakanı şu şekilde konuştu: “ Bizim hastamız evde en fazla 5 gün kalabiliyor. Nabzı 170-180 ‘e çıkınca hemen ambulans çağırıp hastaneye götürüyoruz. Acildeki doktor da gece gündüz nabzı 170’i geçerse mutlaka hastayı getirin diyor. Hastamızı neden hastaneye almıyorlar neden bize eziyet ediyorlar? Böyle hastalar doktorun ayağına gidemez doktorlar mecbur olarak servise gelip konsültasyon yapmak zorunda. Hasta zaten ayağa kalkamıyor, yatalak vaziyette.”

“YA HASTANE YETERSİZ YA DOKTORLAR DUYARSIZ”

Hastaneye her gidişte farklı doktorlar tarafından farklı ilaçlar verildiğini ifade eden hasta yakını; “ Hangi ilacı kullanacağımızı şaşırdık, bir ilacı bitirmeden farklı bir ilaç veriyorlar, hastanın bu ilaçları kullanması mümkün değil. Bu ilaçları niye göre yazıyorlar bilmiyorum, verilen ilaçlar da bir işe yaramıyor, hastamız hala aynı. Devletimiz her şeyi veriyor ama ya hastane yetersiz ya doktorlar duyarsız aklıma başka bir neden gelmiyor” dedi.  

HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ – HALİL ASLAN

Editör: Zülal Karadedeli