Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın başkanlık görevinden alınmasıyla devam eden ve Av. Hatice Terekeci Özkan’ın Başkan Vekili seçilme süreciyle şimdilik sona eren, Uşak’ın durumu bundan sonra ne olacak? Konusunun yankıları Uşak siyasetinin içinde devam ediyor. Konuyla ilgili eski olsun yeni olsun CHP’li pek çok isim değerlendirmelerini yaparken, parti dışından da siyasetle ilgilenen pek çok isim konuyla ilgili değerlendirmelerini ifade ettiler. Değerlendirme yapmak üzere bu kez, yine parti içinden olan ve son yerel seçimlerde Özkan Yalım’a rakip olarak aday adayı olan Ali Ercan’da dahil oldu. Özkan Yalım için gelişen sürecin doğru olduğu kanaatinde olduğunu ifade eden Ercan, “Hiçbir zaman onaylamadığım, partimizde olmaması gerektiğini düşündüğüm biri belediye başkanlığı görevinden alındı” dedi.

YALIM PARTİMİZDE OLMAMASI GEREKEN BİR İSİMDİ

Kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama metni paylaşan Ali Ercan, Türkiye genelinde CHP’ye karşı hukuk dışı, baskıcı ve sindirme odaklı operasyonların devam ettiğini ifade ederek Uşak’ta utanç verici bir olayın yaşandığını söyledi. Ercan, partiye yönelik bu sindirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek “Uşak özelinde farklı, utanç verici bir olay yaşandı. Hiçbir zaman onaylamadığım, partimizde olmaması gerektiğini düşündüğüm biri belediye başkanlığı görevinden alındı. Dibe vurmadan yüzeye çabuk çıkılmaz. Bu durumu Uşak’ta yeni ve temiz bir başlangıç için fırsata çevirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ercan

HATİCE TEREKECİ ÖZKAN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ

Yaptığı paylaşım ile açıklamasına devam eden Ercan, yeni seçilen Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan’ı ise desteklediğini ifade eden sözler kullandı. Ercan, “Belediye Başkan Vekili Av. Hatice Terekeci Özkan ve çalışma arkadaşlarının etrafında kenetlenmeliyiz. Bu insanları gereksiz, kamu yararı olmayan isteklerimizle bunaltmayalım. Çoğumuzun duyduğu, bildiği liyakatsiz insanları ayıklamak için onlara zaman ve zemin yaratmalıyız. Bu insanlar diğer alanlarda zaten gerekeni yapacaklardır” dedi. Son olarak Ali Ercan, kaos ortamının birlik ile fırsata çevrilebileceğini söyleyerek, “İcra makamında birlik ve bütünlük olduğunda, benzer dönüşümün örgütlerde de olacağı günlerin yakın olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ