Uşak’ta bundan 20 sene önce  fotoğrafçılık alanında bilimsel olarak ilk defa panel düzenlediklerini hatırlatan Mıdık; “Biz 2000 yılında  Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübünü kurduk, o aşamada bir öğrencimiz cezaevinde çalışıyordu o kurs verdi. Tabi o zamanlar filmli makineler vardı,  kursun sonunda Fotoğraf Sanatının Dünü Bugünü Yarını isimli bir panel düzenledik.  O zamanlar Kocaeli Üniversitesinden Özer Kamburoğlu’nu çağırdık, geldi. Denizli’den bir fotoğraf sanatçısı geldi, İzmir 9 Eylül Üniversitesinden bir hocamız geldi, İmaj Fotoğrafçılık vardı onlar sponsor oldu.  Panelden sonra bir de fotoğraf sergisi açtık, çok güzel oldu.  Ondan sonra biz bu kulübün aktivitelerini devam ettiremedik tabi araya pandemi de girdi. Şimdi yeniden bir kurs açtık” dedi.

Düzenledikleri kursu açarken kalite ve seviyeyi korumaya özen gösterdiklerini aktaran Mıdık; " Kursu açarken şuna dikkat ettik, sadece kurs mantığı olmasın disiplin olsun, saha çalışması olsun ve kurs sonunda bir fotoğraf sergisi açalım. Hatta Uşak’ın aksak yönlerini mesela Uşak’taki çarpık kentleşmeyi konu alan bir çalışma yapalım, fotoğraflayalım.  Kurs sonunda  katılımcılarına belge vereceğiz. Bu ekip eğer istekli olursa ekibi il dışına da çıkarmak istiyorum, biraz daha ileri gidersek eğiticilik kursu açmayı hedefliyorum. Tabi temel eğitimi alanlar için geçerli olacak, belki sınav da yapacağız” şeklinde konuştu.  

Mıdık, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı; “Başta eksiksiz bir şekilde katılım sağlayan değerli kursiyerlerimize; yer tahsisinde bulunularak bu kursun açılmasına vesile olan ve yardımlarını esirgemeyen Merkez “Tekeşoğlu Gençlik Merkezi” müdürümüz sayın Mustafa Koçyiğit’e ve de Eğitici desteğinde bulunan Uşak Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve sayın Halk Eğitim Müdürümüz Osman Uzun ve ekibine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim