Hali hazırda İstanbul’da okuyan Uşaklı öğrenci sayısının azımsanmayacak boyutta olduğunu hatırlatan Aşçı; “ Bu öğrencilerimizin İstanbul’a gidip gelmelerinin maliyeti 2 bin liraya ulaşıyor. Ben hafızamı yokladığımda 1990-2000  yılları arasında Uşak – İstanbul arası tren seferleri vardı ve fiyat avantajından dolayı epeyce rağbet görmekteydi. Uşak’ta yolcular için hazırlanan 3 vagon Afyonkarahisar’a kadar gidiyor, burada Meram Ekspresine bağlanarak İstanbul’a ulaşıyordu. Dönüşte ise tekrar Afyonkarasihar’a gelen Meram Ekspresinden ayrılan vagonlar buradan hareket ederek Uşak’a geri dönüyordu. Birçok Uşaklı iş adamının bu tren seferleriyle yolculuk etiğine şahit oldum. Ancak 200O’li yılların başlarında bu seferler iptal edildi. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla otobüs firmalarının bu kararın alınmasında etkili olduğu öne sürüldü.” Dedi. 

Whatsapp Image 2024 06 05 At 15.40.33 (2)
Günümüzde geçim şartların oldukça zorlaştığını, bu durumun üniversite öğrencilerini, dolayısıyla aile bütçelerini kötü anlamda etkilediğini öne süren Aşçı: “Karayolu ulaşımına göre daha ekonomik olan demiryolu ulaşımının yaygınlaştırılması faydalı olacaktır.  Bu kapsamda Uşak – İstanbul arasındaki yolcu taşımacılığına yönelik tren seferlerinin tekrar başlatılması için  yetkililerin bu konuya eğilmesini rica ediyoruz.” Şeklinde konuştu.   

Whatsapp Image 2024 06 05 At 15.40.33 (1)
Uşak’ta yaşayan iş insanlarının bir çoğunun Türkiye’nin ticaret merkezi olan İstanbul ile çalıştıklarını hatırlatın Aşçı, ekonomik ulaşımın,  iş adamına, öğrenciye ve Uşak halkına büyük bir kazanç sağlayacağına dikkat çekti. Aşçı konuşmasına şu ifadelerle son verdi: “Yapımı devam eden Ankara – İzmir hızlı tren hattı Uşak’ın çevre illere ulaşımını  oldukça rahatlatacaktır lakin, Türkiye’nin ticaret merkezi olarak bildiğimiz İstanbul’a ulaşımı ayrı bir mevzudur”
 

Muhabir: DUYGU BEKMEZCİ