Konu hakkında açıklama yapan Çetin babasının denizci olduğunu ve deniz aşırı ülkelerden çeşitli eşyalar getirdiğini söyledi. Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesine bağışladığı telefonunu yakın zamanda kaybettikleri babasının bir yadigarı olduğunu ifade eden Çetin; “ Ben kendimi bildim bileli bu telefon bizdedir. Çok fonksiyonel bir alet, kaset çaları, radyosu var zamanının ileri teknoloji ürünü bir telefon. Tabi şimdi kullanılmıyor artık evlerimizde ev telefonu bile kullanmıyoruz, bizden sonra gelecek nesillere kalması için bugün telefonumu Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesine bağışladım. Bana bu konuda yardımcı olan Müze Sorumlusu Arkeolog Cengiz Doğan’a çok teşekkür ederim.”

Bütün Uşaklılardan tarihi değeri olan eski eşyalarını müzelere bağışlamasını isteyen Çetin; “ Bu eşyalar çöp değildir hepsinin bir yaşam hikayesi vardır, yaşanmışlığı vardır, kültürümüzü nesiller sonrasına birebir iletebilmek için büyük önem arz ediyorlar.  Toplumsal hafızamızı kaybetmeyelim, evimizde muhafaza edelim, edemiyorsak şehrimizde çok güzel bir kent tarihi müzesi var oraya bağışlayalım” dedi.

Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi

Toplamda 1625 metrekare alan üzerinde kurulu, 992 metrekare kapalı alana sahip olan müze; ana bina, ana binada bulunan asma kat, avlu ve avluda bulunan 11 odadan meydana gelmektedir. Müzede Uşak'ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri, folklorik değerleri, Uşak tarhanası; belgeler, canlandırmalar, görsel sunumlar ve maketlerle anlatılmıştır.

Nasıl Gidilir?

 Uşak merkezde yürüyerek ulaşım sağlanır. Uşak Belediyesi eski ana hizmet binasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan Uşak Kent Tarihi Müzesi 100 metre ilerde yolun sol tarafında bulunmaktadır. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin; stadyum kavşağından itibaren yönlendirme tabelalarını takip ederek müzeye ulaşılması mümkündür.

HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ

Editör: Zülal Karadedeli