Takmak’a Kültür Evi kazandırdıklarını ve Anıt Ağacının yer aldığı bölgede Takmak 100.Yılı Anıtını inşa ettiklerini anlatan Terziler bu yapılanlara karşı devlet erkanının ilgisizliğinden yakındı.

Takmak ‘ın arife gününden itibaren bayram tatilinin de 9 gün olması nedeniyle  çevre illerden veyahut diğer illerde ikamet edip de annesini babasını   ziyarete gelen insanların akınına uğradığını hatırlatan Terziler ; “ Tabi bu bizi mutlu ediyor. İlçemizi tanıtmak, anlatmak hoşumuza gidiyor. Fakat anıtımız yapılalı neredeyse Eylül ayından itibaren 5-6 aya yaklaştı fakat ne bir Kaymakamımız veya Valimiz veya bir devlet yetkilimiz ziyarete geldi. Ben bunu yaparken tabi üzülüyorum, onların da gelmesini istiyorum. Gelsinler müzemizi görsünler, anıtımızı görsünler, bir ihtiyacınız var mı? Desinler ki biz onlardan bir şey istemeyeceğiz. Zaten anıtı kendi imkanlarımızla yaptırdık. Sadece orada bir elektrik ve su alımı olacak, onlarda belki bürokratik işlemlerin aşılmasında yardımcı olabilirler. Davet ediyoruz istedikleri zaman gelebilirler.” Şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 04 16 At 11.52.45

RESMİ AÇILIŞ 3 EYLÜL 2024’TE

Atatürk’ün anıt ağacın altında otururken çekilmiş fotoğrafından esinlenilerek yapılan Takmak 100.Yıl anıtının açılışını  3 Eylül 2024 tarihinde yapmayı planladıklarını aktaran Terziler. “Eşme’de  3 Eylül kutlamasını yapıp öğleden sonra da akşama kadar Takmak’ta hem açılış yaparak hem de o zamanki ilçe merkezi olan Takmak’ın kurtuluşunu  kutlamayı düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 04 16 At 11.52.45 (1)

DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNE ZARAR VERMEDEN DÜZENLEME YAPILIYOR

Terziler bölgede yaptıkları ve yapacakları çalışmaları şu şekilde anlattı: “Yörenin doğal yapısını bozmadan, doğal bitki örtülerini deforme etmeden anıt alanının düzenlemesine giriştik.  Özellikle çalıları, pelitleri, çöğür veya ahlat dediğimiz o yabani armutları kaybetmeden, onları budayarak veya seyrelterek  aralarına taflan, likstrüm gibi yeşil kalabilen selvi, sedir gibi bitikleri serpiştirerek onlarla beslemeyi düşünüyoruz alanı. Ayrıca buraya elektrik ve su alıp bay ve bayan tuvaleti yapmayı hatta ileride imkanımız olursa babamın evinde yer alan kültür evini de oraya bir bina yaparak taşımayı da düşünüyoruz. Orasını tamamen bir kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz.”

HABER: BAYRAM ALİ KELEŞ / ZÜLAL KARADEDELİ

Editör: Zülal Karadedeli