ATIK YER KAROLARI, UŞAK ÜNİVERSİTESİ’NDE SANATA DÖNÜŞTÜ

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. İsmail Yardımcı’nın 4. Sınıf öğrencileriyle Topluma Sanatsal Hizmet ve Uygulamaları I-II dersi kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği ve Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde sürdürülen “Atık Yer ve Duvar Karosu Mozaik Pano Projesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yardımcı, “Yürütücüsü olduğum ders kapsamında, sanatçı adayları olan öğrencilerimizin içinde yaşadıkları topluma sorumlulukları olduğu bilinciyle ilk defa bu denli büyük bir proje ortaya çıkardık” dedi.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. İsmail Yardımcı’nın 4. Sınıf öğrencileriyle Topluma Sanatsal Hizmet ve Uygulamaları I-II dersi kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği ve Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde sürdürülen “Atık Yer ve Duvar Karosu Mozaik Pano Projesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Olgun Coşkun, Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fazilet Ünver, Müdür Yardımcısı Özkan Çiftçi, Huzurevi idari yetkilileri,Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Prof. İsmail Yardımcı; “Yürütücüsü olduğum ders kapsamında, sanatçı adayları olan öğrencilerimizin içinde yaşadıkları topluma sorumlulukları olduğu bilinciyle ilk defa bu denli büyük bir proje ortaya çıkardık. Bu nedenle projenin gerçekleşmesinde en başta bölümümüzle tasarım ve uygulama sürecinde istişare halinde olan ve gerekli malzemelerin tedariki gibi konularda bizi destekleyen Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’a, üniversite yönetimimize ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Şunu da eklemem gerekir ki, yürütücüsü olduğum bu derste kıymetli öğrencilerimiz Gülşah Deniz, Gülşen Ünal, Mehmet Ergül Tekin, Nurten Gökçe, Oğuzhan Bıyıklıoğlu, Ümmühan Şimşek ve Yağmur Tekneci bu meşakkatli süreci özverili ve başarılı bir şekilde tamamladılar. Öğrencilerimize bu titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu tür sanatsal projeler aynı heyecanla devam eder” ifadelerini kullandı.

Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fazilet Ünver ise; “Bu projenin gerçekleşmesinde katkıları olan başta Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına teşekkürlerimi sunuyor, bu tür çalışmaların devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.Tören sonunda mozaik pano uygulamasında görev alan Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü son sınıf öğrencileri Gülşah Deniz, Gülşen Ünal, Mehmet Ergül Tekin, Nurten Gökçe, Oğuzhan Bıyıklıoğlu, Ümmühan Şimşek, Yağmur Tekneci’ye teşekkür belgeleri verildi. Ardından mozaik panosunun açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim