8-14 yaş aralığındaki 1800’den fazla çocuğun 2-3 kişilik takımlarını oluşturarak birlikte çalışma becerilerinin yanı sıra hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını da ortaya koydukları Scratch Cup 2021’de, projelerin final etabı online olarak gerçekleştirildi. 

Duyurularına Temmuz 2020’de başlanan Scratch Cup 2021’e Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir başvuru oldu. Teması Dünyanın Sorunlarına Çözüm olarak belirlenen yarışmaya 1800’den fazla çocuğun oluşturduğu 673 takım başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda büyük finale kalan projelerin sahibi 23 çocuk, 10 takım online gerçekleştirilen Scratch Cup 2021’de oyunlarını sergiledi.

Finalistlerin En İyi Görsel Tasarım, En İyi Senaryo, En İyi Kod Yapısı, En İyi Uyarlama, En İyi Proje kategorilerinde değerlendirildiği ulusal kodlama yarışmasında 11-14 Yaş Kategorisinde En İyi Kod Yapısı Türkiye birinciliği ödülünü Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yasin Külcü ve Ramazan Özkan Enginar Robotik Atölyesi, Küresel Isınma konulu projeleriyle aldılar.

Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yasin Külcü ve Ramazan Özkan, Scratch Cup Ulusal Kod Yazma yarışmasında elde ettikleri derecenin ardından, geçen yılın şampiyonları ve okul Müdürü Mutlu Kozak ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Bülent Şahin Öğrencilerimiz geçen yıl da bu alanda Türkiye birinciliği almışlardı. Bu yıl da elde edilen birincilikle başarılarını pekiştirmişler, kodlama alanında okulumuzun ve ilimizin adını duyurmuşlardır. Yapılan bu yarışma ve kodlama çalışmalarında öğrencilerimiz; sanat ve hikâye anlatıcılığı becerileri ile hayal güçleri ve yaratıcılıklarını da geliştiriyorlar. Türkiye birinciliği ile bize gurur ve mutluluk yaşatmışlardır. Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Yasin Külcü ile Ramazan Özkan’ı, danışman öğretmenimiz Bayram Yiğit’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. dedi.

Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Benim Şehrim temasının işlendiği Scratch Cup 2020’de Tasarla-Yap-Düzelt projesiyle,  İyi Kod Yapısı kategorisinde Türkiye birinciliğini 631 takım içinden Yasin Külcü, Yunus Emre Karasakal ve Ahmet Faruk Ayan’dan oluşan takımla elde etmişti. (Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bülteni)
 

Editör: TE Bilişim