Uşak’taki gazetecilerle bir araya gelen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, kentteki ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Eşme’yi ziyaret ettim ve öğrencilere kaç paraya bir evi kiraladıklarını biliyor musunuz? Tam 6 bin TL, Eşme gibi bir yerde çok değil mi? Bu kadar olmaz abi” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin 2017 ve 2022 dönemini değerlendiren bir toplantı yaptı. Uşak Üniversitesi’ndeki öğrenci ve akademisyenlerin hizmet aldığı yemekhanede, gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Savaş, göreve geldiğinde 12 olan fakülte sayısının 14’e çıktığını ifade etti. Bazı bölümlerin öğrenci gelmediği için kapatıldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Savaş, YÖK’e her yıl bildirimlerde bulunduklarını ve bunun doğrultusunda da öğrenci olmayan bölümlerin kapatılması yönünde kararlar alındığını ifade etti. Yeni açılan bölümlerin çağın gereksinimlerine uygun olarak seçildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Savaş, psikoloji, engelli eğitimi, elektrik ve elektronik ile doğalgaz teknikerliği gibi piyasada aranan ve iş bulma oranı yüksek alanlara yöneldiklerini kaydetti. Eşme’de eczacılık ve Ulubey’de de optisyenlik bölümlerinin açıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Banaz’da da seramik bölümünün bulunduğunu ve buradaki seramik fabrikasının mezun olacak öğrencilere iş taahhüdü verdiğini belirtti.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 53’E ÇIKTI

Uşak Üniversitesinin doktora ve yüksek lisans bölümlerine de önem verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2017’de 38 olan tezli yüksek lisans programının 53’e ve kendi döneminde açılan 11 doktora programıyla da doktora alanında 25 programın faal hale geldiğini anlattı. Tıp Fakültesi’nin göreve geldiğinde açıldığına ve öğrenci aldığına değinen Rektör Prof. Dr. Savaş, 38 olan öğretim üyesi sayısının son yapılan alımlarla birlikte 100’e yükseldiğini ve akademisyen doktorların aynı zamanda hasta muayenesi yaptığını ifade etti. Diş hekimliği ile ilgili alana da yatırım yaptıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2017’de 28 öğretim üyesi diş hekiminin görev yaptığını ve bu nedenle uzun kuyruklar oluştuğunu anlatarak, “Bugün diş hekimliği ile ilgili alanda 74 akademisyenimiz var ve kuyruk beklemeden tedavi olunabiliyor. Aynı zamanda diş hekimliği için yeni bir bina da inşa ediyoruz” dedi.

UŞAK’A İYİ ÖĞRENCİLER GELMESİ İÇİN İYİ HOCALARI GÖREVE GETİRİYORUZ

Gelen öğrenci profili hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, en fazla öğrencinin yüzde 51,12 oranıyla Ege Bölgesi’ndeki kentlerden oluştuğunu belirterek, “Doğu Anadolu’dan yüzde 9,88, Akdeniz’den yüzde 8,18, Güneydoğu’dan yüzde 7.87, Marmara’dan yüzde 6,81, Karadeniz’den yüzde 6,25 ve İç Anadolu’dan da yüzde 6.10 oranında öğrencimiz var. Üniversitemizin doluluk oranı yüzde 99,92’dedir ve biz geldiğimizde bir hocaya ortalama 45 öğrenci düşüyordu, bugünse bu rakam 37’ye düştü. Bizim isteğimiz bize kaliteli öğrencilerin gelmesi ve bunun içinde nitelikli hocalar almaya çalışıyoruz. Bazı bölümlere gelen öğrenciler hocaların bilimsel çalışmalarına ve özgeçmişlerine bakıyorlar” diye konuştu.

EŞME’DE ÖĞRENCİLERE VERİLEN 6 BİN TL’LİK KİRALIK EV VAR

Öğrencilerin barınma sorununa da değinen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kentteki ev kiralarının çok yüksek olmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti. Eşme’ye geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve burada öğrencilerle konuştuğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Geçen günlerde, Eşme’yi ziyaret ettim ve öğrencilere kaç paraya bir evi kiraladıklarını biliyor musunuz? Tam 6 bin TL, Eşme gibi bir yerde çok değil mi? Bu kadar olmaz abi. Bazen ev sahipleri de fedakarlık yapmalılar hatta ve hatta evler gerekirse vakfedilmeli ki buraya daha fazla ve iyi öğrenciler gelsin. Uşak’ta yurt sorunumuz da yok, şu anda 500 yatak boş” ifadesini kullandı. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bilimsel bir toplantıya katılmak için ayrıldı ve gazetecilere Tıp Fakültesi’ndeki uygulama birimleri ve Deri Tekstil ve Seramik Atölyeleri hakkında bilgiler verildi.

Editör: TE Bilişim