Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan katılımları ile 7'incisi yapılan program, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Başkan Jak Eskinazi, programdaki konuşmasında, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından tüm Türkiye gibi iş dünyası olarak depremin yaralarını sarmak için çalıştıklarını ifade etti .

Başkan Eskinazi, "Depremin yaralarını sarmak için 24 saat çalışırken, bir yandan da ihracat yapmaya devam etmek zorundayız. Zira, depremin vurduğu 11 ilimizin ortaya çıkacak üretim ve ihracat açıklarını da diğer iller kapatmak zorundayız." dedi.

Ekinazi Türkiye'nin depremden kaynaklı ihracat açığını kapatmasında Manisa'nın önemini belirterek sözlerine devam şöyle devam etti :

"Manisa, sanayi ve tarımsal üretimin güçlü olduğu, biraz önce de dillendirdiğim gibi 2022 yılında 5 milyar 203 milyon dolarlık ihracatla, Türkiye’nin en çok ihracat yapan iller sıralamasında 7. sıranın sahibi. Manisa, 2023 yılının ilk iki ayında 749 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılında Manisa’nın ihracatta 6 milyar doları geçmesini bekliyoruz."

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ise Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizerek , depremin bir milat olması gerektiğini de belirtti.

Konuşmaların ardından "Manisa İhracatının Yıldızları Ödül Töreni" yapıldı. Törende, ilden en fazla ihracat yapan firmaların temsilcilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

AA

Editör: TE Bilişim