Memur Sen Uşak İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, sendikasının yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde, sözleşmeli personele 6. Dönem toplu sözleşmede kadro için son safhalara geldiklerini ifade etti. Asgari ücretliye vergi muafiyeti isteyen Aloğlu, “Son 1 yılda çalışma hayatında ciddi atılımlar yapılmasını sağladık ve asgari ücrete bu yıl 2 kez zam verilmesinde sendikamızın da çok büyük katkıları oldu. Şimdi asgari ücret tutarından vergi muafiyeti, 5 Milyon 300 Bin kişiyi kapsayan ek gösterge düzenlemesi gibi adımlara şimdi bir yenisi daha eklensin istiyoruz” dedi.

Memur Sen Uşak İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, sendikasının yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde, sözleşmeli personele 6. Dönem toplu sözleşmede kadro için son safhalara geldiklerini ifade etti. Daha önce sözleşmeli personele kadro konusunda yoğun çalışma yaptıklarını belirten Aloğlu, “Son 1 yılda çalışma hayatında ciddi atılımlar yapılmasını sağladık ve asgari ücrete bu yıl 2 kez zam verilmesinde sendikamızın da çok büyük katkıları oldu. Şimdi asgari ücret tutarından vergi muafiyeti, 5 Milyon 300 Bin kişiyi kapsayan ek gösterge düzenlemesi gibi adımlara şimdi bir yenisi daha eklensin istiyoruz. Toplu sözleşme masasında karşılıklı imza altına aldığımız Sözleşmeliler başlığını hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. İstiyoruz ki, kamu personel sistemi içerisindeki dağınıklık son bulsun, çalışma huzuru açısından aynı işi farklı statü ile yapma bitsin. Birlik sağlansın” dedi.

Sendikasının Genel Başkanı ve üst yönetiminin sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çeşitli temaslar kurarak sürecin içerisinde yer aldıklarını belirten Aloğlu, “Bizler Uşak’taki Memur Sen yöneticileri ve üyeleri olarak, bu sürecin sonuna gelindiğini biliyoruz ve bu konuda ortaya konan gayretin de farkındayız. Memur-Sen olarak İnanıyoruz ki memnuniyet üretecek bir sonucu üretebilir, dağınıklığı, tartışmayı bitirebiliriz. 2011’de 280 bini aşan sözleşmeliyi gayretlerimizle kadroya geçiren hükümet bu hükümettir. Gelinen noktada 500 binden fazla sözleşmeli kamu görevlisini ilgilendiren önemli başlığı, yetkili sosyal taraf olan Memur-Sen ile birlikte memnuniyet duyulacak bir çerçeveye taşımak yine bu iradeye nasip olacaktır” dedi.

“Kamuda sözleşmeliler 600 bine vardı. Sözleşmeliyi biz 2011 yılında kaldırmıştık. O dönemde sayın Cumhurbaşkanı'mızın attığı adımla sözleşmelileri kadroyla buluşturmuştuk. Ondan sonra tekrar bu yola girildi” diyen Aloğlu, “Burada bir bütünlük oluşturmak, istihdamı tek çatıda toplamak gerekir. Bu boyutuyla mücadelemiz önemli bir aşamaya geldi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile de bu konuyu görüştüm. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bir araya geldik. Buradaki temel yaklaşım bir memnuniyet üretmek arada sorunları ortadan kaldırmak. Bunu 31 Mart seçimlerinden sonra gördük” ifadesini kullandı.

Aloğlu, şöyle konuştu: “Çalışma hayatına ilişkin atılmış hangi olumlu adım ve kazanım varsa sosyal taraf olarak yerimiz, terimiz, imzamız, gayretimiz var. ‘802 Kazanım’ diye kitaplaştırdık. Yeni kazanımlar için ter döküyoruz”.

3600 ek gösterge düzenlemesinde onarılması gereken konular olduğunu dile getiren Aloğlu, "Önemli başlıklar geride kaldı, önümüzde çok kıymetli bir başlık var. Dün buna ilişkin ilk temas gerçekleşti. Biz ek gösterge düzenlemesini toplu sözleşmede karara dönüştürmüştük. 5 milyon 300 bin insanı kapsayan devasa bir düzenleme oldu. Bazı eksiklikleri var. Şefler ve teknikerler başta olmak üzere. Bu anlamda 3600 ek gösterge düzenlemesinde onarılması gereken, yasal bir düzenleme ile yeni bir torba kanunla atılması gereken adımlar var. Onlara ilişkin gayretimiz devam ediyor." diye konuştu.

BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim