Bugün 29 Ekim 1922, Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıldönümündeyiz. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Uşak ve diğer illerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün kutlamaları kabulüyle başlayacak olan törenler, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda devam edecek. Uşak Belediyesi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, bir dizi faaliyete imza atacak. Etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi’nde de sürecek ve Uşak Belediyesi’nin de bir dizi panel, konferans, şiir ve şarkı dinletisinden oluşan programları olacak. Cumhuriyet Bayramı kapsamında, yapılacak etkinliklere vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

99 yıl önce, bugün, Türkiye Büyük Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet yönetimi ilan etti. Bunun anısına her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutluyoruz.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, Cumhuriyet Bayramı için kısa bir mesaj verdi. Vali Ergün, “Bugün bizlere düşen görev, Atalarımızın bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyerek miras bıraktığı bu emanete sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan ve yorulmadan çalışmaktır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Millî Mücadele kahramanlarımıza, ülkemizin istiklali ve istikbali uğruna can veren aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimize sonsuz saygı ve minnetle… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.  

Ayrıca, bugün saat 19.00’da, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve eşi tarafından, “Cumhuriyet Resepsiyonu” verilecek ve saat 21.00’da da İsmetpaşa Caddesi’nde Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim