Uşak Belediyesi her yıl Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, belediye önünde özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Ekinliğe Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcıları Hikmet Kahraman, Mehmet Kurnaz ile Durmuş Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Uşak Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem ve üyeleri katılım sağladı.

Farkındalık oluşturmak ve görme engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte siyah göz bandı takan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın görme engelliler tarafından kullanılan beyaz bastonla yürüdü. Belediye önünde bulunan geniş alanda gerçekleşen yürüyüşte, görme engelliler için tasarlanmış olan kılavuz çizgiler rehber alındı. Başkan Çakın’a göz bandı ve beyaz bastonla gerçekleştirdiği yürüyüş denemesinde Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem destek oldu.

“ONLARI DAHA İYİ ANLAYABİLMEK İÇİN BU TİP AKTİVİTELERİ ÖNEMSİYORUZ”

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören etkinliğin ardından konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu anlamlı hafta dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. “Hayatın akışı içerisinde bazen engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları görmekte ve onları anlamakta zorluk çekebiliyoruz.” diyen Çakın, “Onları daha iyi anlayabilmek için bu tip aktiviteleri önemsiyoruz.” dedi.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE TÜM İMKANLARIMIZLA BİRLİKTE HER ZAMAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA AÇIKTIR.”

Altı Nokta Körler Derneği Başkanına etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunan Başkan Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak, pandemi sürecinde ve her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına gayret ediyoruz. Bundan sonra da onların bu şehirde daha konforlu ve rahat bir yaşam sürebilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kapımız da gönlümüz de tüm imkanlarımızla birlikte her zaman engelli vatandaşlarımıza açıktır.” diye konuştu.

Düzenledikleri etkinliğin “farkındalığa” vesile olmasını temenni ettiklerini ifade eden Başkan Çakın, “Görme Engelliler Haftasını” kutladı.

“PANDEMİ SÜRECİNDE KISITLAMALAR DOLAYISIYLA YAPILABİLECEK EN GÜZEL ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER VE BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜDÜLER”

Başkan Çakın’ın ardından, Uşak Belediyesi’ne teşekkürler ederek konuşmasına başlayan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem ise, yıl boyunca dile getirilen tüm taleplerin Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında taleplerine daha hızlı ve kolay karşılık bulduklarını ifade eden Çiğdem, Başkan Çakın’ın gerçekten ilgili olduğunu ve toplumun da bunun farkında olduğunu belirtti. 2009 yılından beri derneğin Uşak Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Çiğdem, ihtiyaçları olduğunda Başkan Çakın’a kolaylıkla ulaşabildiklerini kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Gerçekleşmesi mümkün olan taleplerimiz ivedilikle çözüme kavuşturuluyor ve bu da bizleri mutlu ediyor. Ben buradan Mehmet Çakın beye çok teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi sürecinde kısıtlamalar dolayısıyla yapılabilecek en güzel etkinliği gerçekleştirdiler ve bizimle birlikte yürüdüler. Bu bizim için büyük bir mutluluk oldu.”

Yürüyüşün ardından Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın makamına geçen Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, kendileri için hazırlanan hediyeleri teslim aldı.

NEDEN BEYAZ BASTON?

Beyaz Baston, 1921 yılında bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybetmiş olan James Biggs adlı bir fotoğraf sanatçısının, motorlu taşıtlardan kendini korumak ve fark edilmesini sağlamak amacıyla bastonunu beyaza boyaması ile oluştu. Şubat 1931’de Fransa’da görme engellilerin katıldığı ulusal beyaz baston hareketi olarak bir kampanyaya dönüştü ve görme engelliler için bir bağımsızlık sembolü halini aldı. Her yıl ocak ayının ikinci haftası dünyada “beyaz baston körler haftası” olarak kabul edilmektedir.

Editör: TE Bilişim