Başkan Çakın, “Şu andaki farklı amaçlı binadaki dar alandan geçirip yukarı çıkarmak yerine, vatandaşa kolay ulaşacak ve protokolü ağırlayacak bir çalışma yapıyoruz. Bunu ne ben alıp başka yere götüreceğim, ne de benden sonra gelen başkan bir yere götürecek. Burada esas olan kolay ve ferah bir hizmet alını oluşturmaktır” dedi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentteki basın mensuplarına 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Kentsel dönüşüm alanına inşa edilen 100’üncü Yıl Parkı’nın hala otel alanı olduğunu ve bununla ilgili konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek bu alanın park olmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Çakın, “100’üncü Yıl Parkı’nı inşa ettik ve burası hala otel alanı ve burasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek burayı bir park alanı olarak değerlendirilmesiyle ilgili talebimizi ilettik. Belediyemiz tarafından 11 bin metrekarelik alanın açılışını yaptık. Binin üzerinde konuk ve yaklaşık 950 işyerinin olduğu bu alana güzel bir donatı kazandırdık” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM 2006’DA BAŞLADI VE ALANI CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPTIK”

“Kentsel dönüşüm alanı 2006’da, Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde Başbakandı ve Mesut Başkan’a (Uşak Belediyesi eski Başkanı Mesut Apaydın) bölgenin canlanması ve hareketlenmesi için talimat veriyor” diyen Başkan Çakın, şöyle konuştu: “Bu alana belediye binasının taşınmasıyla ilgili de düşünceler ifade edilmiş. Oradaki hak sahipleriyle görüşerek buraya belediye binasını da getirdik. Burada 2 boş alan ve buraya yeni bir belediye binası için yarışmalar yapılmış. Fakat biz, buraya belediyemizi taşımaya karar verdikten sonra yeni bir belediye binası inşa etmektense, alanın içinde belediyeye bırakılmış olan, taksitlerini hala ödediğimiz, 4 binadan 2 tanesini tadilat yaparak, ofis olarak planlanan bu binaları belediye hizmet binalarına dönüştürdük. Aşağı yukarı 2 yıldır da burada hizmet veriyoruz ve bugünkü fiyatlarla düşünürsek bugün 300 milyona mal olacak belediye binasını çok uygun bir bedele kazandık”.

“MAKAM KATI BİNASINI KENDİMLE GÖTÜRMEYECEĞİM, BENDEN SONRA GELEN BAŞKANLAR DA BURAYI BİR YERE GÖTÜRMEYECEK”

Önceki gün Cumhuriyet Gazetesi’nde çıkan makam odasıyla ilgili habere gönderme yapan Başkan Mehmet Çakın, eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Burada eksikliğini hissettiğimiz bir husus vardı. 2 bina var ve belediyemizde işi olan vatandaşlarımızın yağmurda, çamurda bir binadan diğer binaya doğru geçmesi ve belediye binası olarak tasarlanmadığı için 2 binayı birleştirmek için ilave ek hizmet binası inşaatına başladık. Bunu da ihale yoluyla gerçekleştirdik. Buradaki kullanım amacımız vatandaşımızın ortak bir holde, danışma hizmetlerinden yararlanabileceği ve diğer binaya geçmek için ıslanmadan diğer binaya geçmeleri ve belediyemize gelmiş olan misafirlerimizi, şu andaki farklı amaçlı binadaki dar alandan geçirip yukarı çıkarmak yerine, vatandaşa kolay ulaşacak ve protokolü ağırlayacak bir çalışma yapıyoruz. Bunu ne ben alıp başka yere götüreceğim, ne de benden sonra gelen başkan bir yere götürecek. Burada esas olan kolay ve ferah bir hizmet alını oluşturmaktır. Bunun speküle edilecek, bizim bu memlekete hizmet için ortaya koyduğumuz olağanüstü çabayı gölgeleyecek ve hesabını veremeyeceğimiz her hangi bir durum yok. Oluşturduğumuz kaynaklarla, yaptığımız çalışmalarla belediye hizmet binamızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde tamamlayıp, vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edecek ve vatandaşa katkı sağlayacak bu işi de tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bizim için speküle edilecek ve dikkate alınacak bir tarafı yok.”

Editör: TE Bilişim