Uşak’ın tarım ve hayvancılıkla geçinen yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirten Uğur, “Halkın sağlıklı besinler elde etmesi ve hayvanlarımızın beslenmesi için Murat dağının korunması şarttır. Buraya yapılacak olan bir altın madeni, bölgedeki yabani hayvanların yanı sıra üreticimizin yetiştirdiği büyük ve küçükbaş hayvanlara da zarar verir. Murat Dağı, barındırdığı doğal zenginlikler, meralar, ormanlar ve su kaynaklarıyla, ilimizin ve çevremizdeki birçok ilin et ve süt gibi önemli besin kaynağıdır” dedi.

                    Murat Dağı’nın Ege Bölgesinin göbeğinde su ve oksijen kaynağı olduğunu belirten Özgür Uğur, “Murat Dağı’nın değeri tartışılmaz ve burada olası bir altın madeni, çok büyük sorunlara yol açar. Biz veteriner hekimleri olarak sadece hayvan sağlığından sorumlu değiliz. İnsan sağlığını da direkt olarak kontrol ediyoruz. Bizim tedavi ettiğimiz, kümes hayvanları, küçük ve büyükbaş hayvanların sütleri, etleri ve yumurtaları herkesin günlük tükettiği ürünlere dönüşüyor. Bu nedenle konunun hem canlılığın hem de insanlığın devamı için ne kadar büyük önem taşıdığını daha iyi biliyoruz. Ülkemizi idare edenler, ilimizi yönetenler ve vatandaşlarımız, sabah ve akşam sofralarında yedikleri besinlerin sağlıklı olmasını ve bu bağlamda kendilerinin sağlıklı bir şekilde hayata devam etmelerini istiyorlarsa, Murat Dağı’na sahip çıksınlar. Murat Dağı’nın Sarı Çiçek Yaylası’nda yetişen kuzular en özeller arasında satılırlar. Bunun yanında, burada yetişen keçi ve tüm büyükbaş hayvanların da hem eti, hem de sütü lezzetli olur. Buraya altın madeni kurulursa, aradığımız ve özel olarak aldığımız sağlıklı ve lezzetli ürünlerden de mahrum kalırız” dedi.

           

HAYVANCILIK SAYESİNDE GEÇİMİNİ SAĞLAYANLAR VAR

Tarım ve hayvancılığın halen ilimiz ve bölgemiz ekonomisi için çok önemli bir unsur olduğunu ve bunun insanlık var olduğu müddetçe devam edeceğini belirten Uğur, “Burada yetişen hayvanlarımızı yetiştirenler, onların beslenmesi için emek veren çobanlar, onları pazarda alan ve satanlar, kasaplar, sucuk ve et ürünleri imal edenler, süt ürünlerini peynir ve yağ gibi mamullere çevirip satanlar ve akla gelecek bir çok alana Murat Dağı’nın desteği ortadadır. Bu alanlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığında, ortaya çok büyük bir ekonomik değer çıkacaktır. Memlekette yer mi kalmadı da Murat Dağı’na altın madeni yapmak istiyorlar. Biz oda olarak bu işe sonuna kadar karşıyız. Sadece veteriner hekim olduğumuz için değil, bu toplumda yaşayan ve toplumun bütün sorunlarını düşünen bireyler olarak da karşıyız. Toplumumuz, altın madeninin ekonomik olarak faydaları ile uyutulmaya çalışılıyor. Altın madeni olmamasına rağmen bugüne kadar ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük faydası olan ve yaşam kaynağı Murat Dağı’nın yok olması, ekonomik kazanç değil, ekonomik ve ekolojik yıkım olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim