AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, yaklaşık 10 yıldır tamamlanamayan çevre yoluyla ilgili açıklama yaptı. Çevre yolunun AK Parti hükümetleri tarafından Uşak’a yapılmak istenen önemli bir yatırım olduğunu belirten Güneş, “2013’te temelini attık ve burada istimlak aşamasında sorunlar çıktı. Türkiye’de bir yerden yol geçirdiğinizde tarlanın değeri 10’sa 30 oluyor, 40 oluyor ve 50 oluyor. Devlet yola ayırdığı paradan fazlasını kamulaştırmaya harcıyor. Çok bedel ödeneceği gündeme geldi ve toplulaştırma yapıldı. Belli yerlerde kamulaştırma ve mahkemelik durumlar oldu” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, kentte inşaatı tamamlanmayan çevre yoluyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre yolunun ilk planlandığında 2 gidiş ve geliş şeritle tasarlandığını ve sonradan yapılan değişiklikle bunun 3’er şeride çıktığını ifade etti. Çevre yolunun inşaatının istenmeyen durumlardan dolayı uzadığını dile getiren Güneş, “Bu yol bizim 2 gidiş ve 2 gelişti ve biz bunu 3’er şeride çıkardık. Bu yıl 200 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı. Karma OSB’den Sivaslı kavşağına kadar bitirmek hedefimiz. Son dönemlerde yaşanan ekonomik çalkantı nedeniyle müteahhitler de kendilerini garanti altına almak istiyor. Fiyatlar artıyor ve çıkıyor. Bunu da unutmamak lazım. Eşme’de bir halk eğitimi merkezi aşağı yukarı 15 yılda bitti. Biz burada bir hastane yaptık ve 2 binayı 2 yılda bitirdik. Diğerlerini de çok kısa sürede bitirdik. Vatandaş buna alıştı ve olması gereken de bu. Fiyatlardaki artış ve kamulaştırma bu işin uzamasına yol açtı. Biz geç olsun ama güç olmasın diyoruz. Bunu siyasette yer alan bütün kardeşlerimizle beraber takip ediyoruz. Bu yolun hızla bitmesi gerektiğini her zaman dile getiriyoruz” dedi.

YOL YAPILACAK DENİNCE 10 LİRALIK ARSA 30-40 HATTA 50 TL OLUYOR

“2013’te temelini attık ve burada istimlak aşamasında sorunlar çıktı. Türkiye’de bir yerden yol geçirdiğinizde tarlanın değeri 10’sa 30 oluyor, 40 oluyor ve 50 oluyor. Devlet yola ayırdığı paradan fazlasını kamulaştırmaya harcıyor. Çok bedel ödeneceği gündeme geldi ve toplulaştırma yapıldı. Belli yerlerde kamulaştırma ve mahkemelik durumlar oldu” diyen AK Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, şöyle devam etti: “Türkiye’de sadece Uşak yolları yok, çok sayıda yol var ve bunların hepsinin bitmesi lazım. Vatandaş başka illerin yolu iyi bizimki kötü diyor. Afyon’dan girip diyelim ki İzmir’e giden kişi, Uşak’ın yollarının iyi olduğunu görür. İlçe yollarını girerken kötü olanları da görebilir.”

Editör: TE Bilişim