15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında ana etkinlik faaliyeti 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda saat 19.00’da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarının canlı olarak yayınıyla başladı. 


Etkinlikte konuşan Vali Dr. Turan Ergün, tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk Milletinin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını söyledi.


Vali Ergün, “15 Temmuz; Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimizin demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmak için meydanlara indiği ve darbecilere geçit vermediği gündür. Kısaca 15 Temmuz; Aziz Milletimizin tek yumruk olarak, FETÖ terör örgütünün ve işbirlikçilerinin emellerine geçit vermeyerek, darbeler tarihini yerin dibine gömdüğü gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisini, Genel Kurmay Başkanlığını, Milli İstihbarat Teşkilatı binasını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve birçok kamu binasını bombalayan, halkımızın üzerine tanklar ve her türlü zırhlı araçlarla saldıran, kurşun yağdıran hainlere,  81 ilimizde 80 milyon vatanseverin birlik ve beraberlik ruhuyla attığı tokat tüm dünyaya örnek olmuştur. Ayrıca;  Cumhuriyetimize, demokrasimize ve geleceğimize göz diken hem FETÖ hem de diğer terör örgütleri ile terör örgütlerini maşa olarak kullanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde kötü emelleri olan tüm devletler bu destan ile ‘Bu bayrağın inmeyeceğini, bu ezanın dinmeyeceğini’ bir kez daha görmüş oldular. Evet, bir kez daha bugün 84 milyon olarak haykırıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu bayrak inmez, bu ezan dinmez” dedi.


Program, protokol konuşmalarının ardından Sancak Koşusu Bayrak Teslim Töreni, Kahramanlık Türküleri, Kur'an-ı Kerim Tilaveti,  ve Şiir Dinletisiyle devam etti. 


Program 00.13’de Sela ve akabinde İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından okunan dua ile sona erdi.


Programa, Vali Dr. Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün Hanımefendi’nin yanı sıra Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 15 Temmuz Şehidimiz Mehmet Çetin'in Babası Hüseyin Çetin, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim