Altın madeninde çalışan ve Uşak’ta yaşayan Osman Ünlü’nün  (35)  ata evi bundan yıllarca önce satılmıştı. Yıllar sonra bu evin satılacağını duyan Ünlü  hemen harekete geçti. Evi tekrar satın alan Ünlü bahçe duvarının evin yanından geçen yolu daralttığını, özellikle büyük araçların geçmesine engel teşkil ettiğini görünce tapulu arazisinden feragat ederek duvarı 1 metre geriye çekti. Ünlü’nün örnek davranışı sosyal medyaya taşındı ve yüzlerce beğeni aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ünlü, insanların ortak kullanım alanlarının özellikle yolların geniş olması gerektiğini söyledi. Köylerinde meydana gelen bir yangında itfaiye aracının bu yoldan geçmekte zorlandığını hatırlatan Ünlü; “ Hiç kimse 1 metreyle zengin de olmaz fakir de olmaz, öbür tarafa da hiç kimse 1 lira götürememiş, inşallah örnek olur. Özellikle yol için insanlar 1 metre, 2 metre, tarlalarını bahçelerini geriye çekseler doğal afetlerde, yangınlarda, hastalıkta dakikalar insan hayatını kurtarıyor. Sadece bizim köyde değil Uşak’ın bir çok köyünde böyle şeylerin yapılması gerekiyor, inşallah da yapılır” şeklinde konuştu.

Ünlü, ilerleyen süreçte evinin bahçesine Cuma, Cenaze ve Bayram namazlarında yani insanların kalabalık oluşturduğu günlerde tuvalet ihtiyacının karşılanması,  abdest alınması için WC ve lavabo koyup vatandaşın kullanımına açacak.

HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ

Editör: TE Bilişim