Selçuk Efes Havalimanı'nda eğitim için öğrenci pilot Berfu Hatipoğlu ile havalanan ve Torbalı ilçesi Kırbaş Mahallesi'ndeki mısır tarlasına düşen uçakla ilgili ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Olay anında uçağın düştüğü tarlasında olan Ali Çoban, gazetecilere, sabah saatlerinde tarlada çalıştıkları sırada uçağın süzüldüğünü gördüklerini, ardından patlamaya benzer bir ses duyduklarını söyledi.

Yanında oğlunun da olduğunu anlatan Çoban, uçakta olanları kurtarmak için koştuklarını ancak kimseyi göremediklerini belirtti.

Whatsapp Image 2025 09 03 At 12.31.06

"BENZİN KOKUSU VARDI KİMSEYİ YAKLAŞTIRMADIM"

Çoban, uçağın dik bir şekilde, burnu üzerine düştüğünü ifade ederek, "Geldim buraya, 'Kimse var mı? Yaralı var mı?' dedik. Ses çıkmadı. Gelen arkadaşları da ben yaklaştırmadım, benzin kokusu vardı. Patlama olur diye kimseyi yaklaştırmadım. Hemen jandarmayı aradım. 10 dakika sürmedi hemen geldiler." diye konuştu.

Whatsapp Image 2025 09 03 At 12.31.06 (1)

Selçuk Efes Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumuna ait Cessna-172 tipi eğitim uçağı, Torbalı ilçesi Kırbaş mevkisindeki mısır tarlasına düşmüş, pilot Berfu Hatipoğlu (31) hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA