Şirketten yapılan açıklamaya göre, eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler, Menderes Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika almaya hak kazandı.

Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliğinde başlatılan eğitimler çerçevesinde çevre köylerde yaşayan 150 kadına, arıcılıktan mantar üretimine, ambalaj ve paketlemeden sabun üretimine, girişimci koçluğundan finansal okuryazarlığa ve dijital pazarlamaya kadar pek çok konuda eğitim verildi.

sağlayabilecekleri profesyonel bir donanım imkanı veren projede ayrıca Manisa Bağcılık AraştırmaKapsayıcı bir sosyal sorumluluk projesi örneği sunarak yöredeki kadınlara ekonomik kazanç Enstitüsü tarafından üzüm çekirdeği yağı üretimi konusunda mesleki eğitim semineri düzenlendi.

Projenin önemli ayaklarından biri olan arıcılık alanında sertifika almaya hak kazanan yöre kadınları, bölge üretimine alternatif ekonomik getirisi olan çam balı, polen, propolis ve arı sütü üretmek için kolları sıvadı. 25 kadın girişimci TÜPRAG tarafından tesis edilen 100 kovanlık arı kolonisinde profesyonel bir arıcı eşliğinde haftada bir kez gerçekleşecek saha uygulamalarıyla teknik ve uygulamalı bilgileri deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacak. Önümüzdeki yıllarda kovan sayısının ve üretici sayısının artırılması hedefleniyor.

AA-20230415-30858613-30858612-TUPRAG_PROJESI_KAPSAMINDA_IZMIRIN_GIRISIMCI_KADINLARI_CAM_BALI_URETIMINE_HAZIRLANIYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Efemçukuru Altın Madeni İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Onur Demir, "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında geliştirdikleri Arıcılık Projesi'nden Menderes Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Sertifikalı Arıcılık Eğitimi alan 25 kadının faydalanabileceğini kaydederek, "Yöremizde yapılması mümkün olan ve ekonomik getiri sağlayabilecek olan arıcılık, gelen talepler üzerine değerlendirilerek hayata geçirildi. Efemçukuru, Çatalca ve Kavacık köylerinde yaşayan kadınlarımız üretimden girişimcilik vizyonuna kadar almış olduğu eğitimler sayesinde polen üretimine hemen başlayabilecek. Çam balı üretimine ise Temmuz ayında başlanması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Efemçukuru köyünden arıcılık eğitimine katılan Gülten Karataş da projeye ilişkin, "Çiftçiyim, TÜPRAG tarafından verilen imkanlarla eğitimlere katıldım. Bu eğitimler sayesinde arı kolonilerine nasıl bakılacağını ve yönetileceğini, balın nasıl çıkarılacağını ve hatta çeşitli yan ürünler yaratmak için nasıl kullanılacağını öğreniyoruz. Üretim için çok hevesliyim. Bizlere destek olmak amacıyla verilen kovanlarla bir an önce üretime başlayıp ilerde kovan sayılılarımızı artırarak işimizi büyütmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu

AA

Editör: Zülal Karadedeli