Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ÜNİDES Programı desteğiyle Uşak Üniversitesi İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım Topluluğu tarafından, "Ege Bölgesi 1. İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım Paneli" düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Uğur Yıldırım, Doç. Dr. Gülcan Tarla, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Tuba Bak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılışını İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarım Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Uğur Yıldırım yaptı.

Iklim Değişikliği (7)

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN TARIMA ETKİSİNE DEĞİNDİLER

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav ise yaptığı konuşmada sanayileşmenin, iklim değişikliğinin tarıma etkilerine dikkati çekti. Açılış konuşmalarından sonra Ege Bölgesi'ne atıfta bulunmak amacıyla halk oyunları ekibi sahne aldı. Panelin birinci oturumu Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Tuba Bak'ın başkanlığında gerçekleşti. Birinci oturumda Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Sude Cangür “Tarımda Sürdürülebilirliğin Gerekliliği”, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Burak Arda Özkan “Tıbbi ve Aromatik Bitkileri: Değişen Koşullara Uyum”, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Mert Utlu “Polinatörler ve Önemi”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Özgür Serhat Yılmaz “Yeni Teknolojilerin Tarımda Kullanılması”, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Süha Erkutoğlu “Ege Bölgesinde Stratejik Tarım Ürünlerinin Geleceği” başlıklı birer sunum yaptı.

D S C0953

KURAKLIĞA DAYANIKLI BİTKİ ÇEŞİTLERİ ÜZERİNDE DE DURULDU

Oturum başkanlığını Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Gülcan Tarla'nın yaptığı ikinci oturumda ise Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesinden İbrahim Çelik “Kuraklığa Dayanıklı Bitki Çeşitleri Geliştirme”, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Erkan Bilgiç “Alternatif Tarım Yöntemleri”, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Merve Nergis Vatandaş “İklim Krizi ve Hayvancılık: Riskler, Fırsatlar ve Uyarlanabilirlik”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Hüseyin Bertan Altın “Azaltılmış Toprak İşleme”, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Ömer Faruk Pala “Tarımda Karbon Ayak İzi ve Yenilenebilir Enerji Kullanımı” başlıklı birer sunum yaptı. Program, sunumların ardından panelistlere plaket ve teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Iklim Değişikliği (4)

Kaynak: HABER MERKEZİ