Konuyla ilgili bilgi veren kulüp Danışmanı  Öğr. Gör. Ahmet Mıdık, düzenledikleri fotoğrafçılık kurusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerinin tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.  Mıdık, Taşyaran Vadisi, Kula Evleri, Kula Peribacaları ve Çınarcık Köyünde gerçekleştirilen uygulamalı foktoğraf eğitimlerinin ardından 7 kasım Pazar günü de kentin önemli tarihi yerlerinden olan Kent Tarihi müzesi, Dülgeroğlu Oteli (Paşa Hanı) ve Atatürk Evi"nde Eğitmenler nezaretinde fotoğraf çekimlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

“FOTOĞRAF SANATI, BİR NEVİ ÜSTÜN YARATICILIĞIN BIR ÜRÜNÜDÜR”

Çekimlerin ciddiyet ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Mıdık,  Nest Otelde kaynaşma kahvaltısıyla  başlayan çekimlerin Kent Tarihi Müzesi, Dülgeroğlu Oteli (Paşa Hanı), Atatürk Evinde ilgiyle gerçekleştirildiğini, başta kurs eğitmeni hocalara, emeği geçen kursiyerlere teşekkür ve şükranlarını sunduğunu ifade etti. Mıdık; “Amatör fotoğraf çalışmaları birliktelik ve dayanışmanın mayası gibidir. Bir duygunun, bir fikrin veya güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı sanat değeri oluşturur,  bu değerlerden birisinin de fotoğrafçılıktır. Fotoğraf sanatının, bir nevi üstün yaratıcılığın bir ürünüdür” dedi.

“GEÇMIŞTE YAŞANAN ANILAR, SIRLARIN DA FOTOĞRAF KARELERİNDE SAKLI”

Düzenlenen uygulamalı  "Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi" ne  yoğun ilgi ve katılımın olduğunu ve 2. grup kayıtların devam ettiğini hatırlatan Mıdık ; “ Uygulamalı eğitimlerle kursiyerler, hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle fotoğrafın bir  saklama kabı olmadığını, acı tatlı her şeyi içinde sakladığını,  geçmişte yaşanan anıların, sırların da fotoğraf karelerinde saklı  olduğunu öğrenme fırsatı yakalıyor.” Şeklinde konuştu.

“FOTOĞRAFÇI YENİLİKLERİ TAKİP ETMELİ”

Mıdık iyi bir fotoğrafçı olunabilmesi için gereken şartları şu şeklide sıraladı; “Fotoğrafçının ışık gölge durumunu ayarlayabilmesi, görüntünün üç boyutuna ait yüzeyleri görebilmesi, perspektif kuralları ve duruş noktasını da çok iyi değerlendirmesi, amatör dokunuşlarla profesyonel çekimleri gerçeklerebilmeli ve yenilikleri takip etmeli”

“FALİYET VE PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Öğr Gör. Mıdık, Kulübün ilk faaliyetinin 200"li yıllarda Uşak"da bilimsel anlamda ilk defa "Fotoğrafçılık sanatının dünü, bugünü ve yarını" konulu panelle başladğını ve faliyet ve projelerin devam ettiğini aktardı. Mıdık konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “ Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen eğitmenlere, yer konusunda katkı ve destek sağlayan Uşak Merkez (Tekeş Konağı) Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze, ve eğitmen desteğinde bulunan Halkeğitim Merkezi Müdürlüğümüze, araç  ve rehberlik desteğinde bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum”

HASBER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim