DEVA Partisi Uşak İl Binası, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla yapıldı. DEVA Partisi’nin Uşak İl Teşkilat binasının açılışı için İsmetpaşa Caddesi’nde Genel Başkan Ali Babacan halka hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye için iflas uyarısı yapan Babacan, ülkenin iflasa gitmeden bir an önce Merkez Bankası ve TÜİK’in yönetimlerinin bağımsız ve ehil isimlere verilmesi gerektiğini belirterek, “Merkez Bankası’nın ve TÜİK’in başına dürüst ve ehil isimleri koy. Merkez Bankası paramızı korur, paramız pul oldu. TÜİK devletin doğru yüzü olmalı. Ve her iki kurumdan da elini ayağını çekmesi lazım” dedi.

DEVA Partisi Uşak İl Binasının açılışı için bir program yapıldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Yöneticileri, İl Başkanı Yusuf Burak Erol, Saadet Partisi İbrahim Dağgezen ve vatandaşların katıldığı açılış programında bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Babacan, Türkiye için iflas uyarısı yaptı. Enflasyonun vatandaşı ezdiğini belirten Babacan, “Enflasyon karşısında milyonlar eziliyor. Bu hükümet bizim zamanımızda tek haneye indirdiği enflasyonu azdırdı. Biz enflasyonu tek haneye indirdik ve paradan 6 sıfır attık. Dolar 1.18 kuruştu, şimdi 18 lira. Partili Cumhurbaşkanı göreve başladığı günden bu yana sorunlar artıyor ve kriz arkasına kriz yaşıyoruz. Şu anda sadece ekonomik kriz değil, hukuk, adalet, eğitim ve sağlık krizi yaşıyoruz. Gittiğim illerde gençler, üniversitede iyi bir bölümü tutturduğu halde, başka şehirde hayat pahalı olduğu için eğitim alamıyorlar. Bu siyasi ve ekonomik krizin en büyük ceremesini gençler, emekliler, çiftçiler çekiyor. Uşak bir sanayi kenti, ama aynı zamanda bir tarım kenti. Gübre, mazot, yem fiyatları aldı başını gitti.  İlaç ve tohuma güç yetmiyor. Bunun en önemli sebebi, döviz kuru. Mazot artışı için petrol fiyatlarını gösteriyorlar. Fakat bunun sebebi döviz kurundaki artış. Mazot normalde 10 lira olmasın lazım, bugün 20 liranın üzerindeyse, bunun tek sebebi döviz kurundaki artış” dedi.

ALMANYA, BİZİM 15 GÜNLÜK ENFLASYONUMUZU 1 YILDA YAŞIYOR

“Bugün Almanya’da enflasyon yüzde 7’ye çıktı diye panik oluyorlar. Bizim 15 gündeki enflasyonu, batılı ülkeler 1 yılda yaşıyorlar” diyen Babacan, şöyle konuştu: “Güven olmadan ekonomi düzelmez. Gençler bana soruyorlar güven nasıl oluyor diye. Bunu gençlere anlatayım ki, Beştepe’de duysun. Güven, konuşunca doğru söyleyince, söz verince tutunca, emanete ihanet etmeyince, devlet yönetince hukukla hareket edince, ehliyetli kadrolarla çalışınca, hiçbir zaman istişareyi bırakmayınca, devlet yönetiyorsan şeffaf olunca ve her zaman hesap vermeye hazır olunca sağlanır. Bizim alnımız açık, başımız dik ve bu yüzden sizinle sohbet ediyoruz ve Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Biz her zaman istişare ederek karar aldık ve emaneti koruduk. Türkiye bir dönem milli geliri 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolara çıkardıysa, bu güvenle oldu. Türkiye’de ihracat 6 milyar dolardan 132 milyara çıktıysa bu güvenle oldu. Bu hükümet bunu anlamıyor, güven olmadan olmaz. İnşallah tekrar bunu sağlayacağız.”

EN GEÇ 1 AYDA SORUNLARI ÇÖZER, ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRIRIZ

Babacan, şöyle konuştu: “En geç 1 ayda bütün kurumları ayağa kaldıracağız. Merkez Bankası, TÜİK ve ÖSYM gibi çöken kurumlar 1 ayda ayağa kalkacak. Siz dürüst ve iyi kadroları şimdiden hazırlayın, dersinizi iyi çalışın, inanın çok kolay. Bu işleri hiç yapmasak, diyecekler ki bu atıp tutuyor. Bizim arkamızda kapı gibi referanslarımız var. Avrupa’nın en büyük ve en genç nüfusu bizdi.  Merkez bankasının arka kapısından 190 milyar doları çarçur etmeyeceksin.  Bu ülkenin ekonomisi güçlü olmalı, ülkemiz itibarlı bir ülke olmalı. Başka ülkelerin vatandaşları  sınırlardan transit geçiyor, bizim vatandaşımız geçemiyor. Ülkenin itibarı ve gücü varsa, o ülkenin vatandaşları her yerden hızlı geçer. İtibar sorunu varsa, bu ülkenin vatandaşları dünyanın her yerinde sıkıntı çeker. Bu kadar yalpa yapılmaz. Düne kadar 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıkları Birleşik Arap Emirlikleri ile can ciğer oldular. Niye 3-5 milyar dolar için. Kaşıkçı cinayetinde gelsinler delillere buraya baksınlar dediler. Sonra o ülke ile sarmaş dolaş ol. İsrail’e van minüt deyip, sonra onları karşılamak bu ülkeye itibar kazandırmaz. Bu ülkenin itibarı ancak sağlam duruşla ve ekonominin gücüyle olur.”

BABACAN, TÜRKİYE İÇİN İFLAS UYARISI YAPTI

Babacan, “Sen kimseye sormadan, bizim zamanımızda biriken döviz rezervini arka kapıdan sat, sonra git bu ülkelere. Niye bunu yapıyorsun? Bizim zamanımızda da döviz satıldı ve hepsi 8 milyar dolar ve hepsi resmen ilan ediliyor. Bunlar 2 yılda 190 milyar dövizi sattılar ve kimseye açıklama yapmıyorlar. Doğru, hesaptan kaçarlar mı? Damatla el ele verdiler 130 milyar doları sattılar ve yetmedi Aralık’tan bu yana 60 milyar dolar daha sattılar. Son 2 gündür Rusya’dan 2 milyar dolar geldi mi gelmedi mi? Bunun tartışmasını yapıyorlar, inanın hicap duyuyorum. Bu ülkenin ekonomi bakanlığını ve dış işleri bakanlığını yapan biri olarak hicap duyuyorum. Bu ülke buna layık değil. Biz 1 ayda kurumları ayağa kaldırırız, en geç 6 ayda ortamı düzeltir ve 1 yılda da enflasyonu tek haneye indiririz. 2008’de kriz oldu ve işler kötü tekrar ekonomin başına geç dediler ve işleri düzelttik. Eğer seçime kadar bu işi böyle götürürlerse, biz 6 ayda çözeriz. Fakat ülkeyi temerrütte yani iflasa sürüklerse işler zor. Ben Cumhurbaşkanına çağrı yaptım. Merkez Bankası’nın ve TÜİK’in başına dürüst ve ehil isimleri koy. Merkez Bankası paramızı korur, paramız pul oldu. TÜİK devletin doğru yüzü olmalı. Ve her iki kurumdan da elini ayağını çekmesi lazım. Temerrüt çukuruna düşmeden bu ülkeyi uçurumun kenarından döndürürüz. Kimseyi dinledikleri yok bunların. İnadına iş yapıyorlar, bin biliyorsan, bir biline soracaksın” ifadelerini kullandı. Öte yandan meydandaki konuşmanın ardından, parti binasının açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim