CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Okullar yıkılalı kaç yıl oldu? İnsanların anıları vardı ve burayı millet bahçesi yapıp, kek yiyip yuvarlanacaktık. Fakat buradaki fıskiyeler çalışmıyor ve biz camiye karşı değiliz. Herkes inancını istediği gibi yaşamalıdır. Bu ülkede inanan ve inanmayanın da en büyük garantisi CHP’dir. Yeşil alan yapacağız diye anıları yıktılar. Mimarlar Odası bugüne kadar çok sayıda uyarı yaptı ve buradaki Valilik Binasını yıkarak neyi amaçlıyorlar?” dedi.

 

Konuyla ilgili Mimarlar Odası’nın da kendileriyle aynı doğrultuda görüş belirttiğini belirten Karaoba, “Millet Bahçesi alanın da siyasilerin değil tüm Uşak Halkının tasarruf hakkı vardır. Bu alan da yapılacak projeler siyasetten arındırılmalı, Uşak ve Uşak’lının nitelikli yaşam alanına kavuşması adına hareket edilmelidir. Kamuya ait binalar yıkılarak elde edilen arazi, bir takım tescilli yapıların yine Valiliğin kullanımına verilmesi ile yine kamu alanı olmakta söz konusu alan da kullanma yasaklı alanlar oluşturmakta, aynı zamanda otopark, cami, kültür merkezi gibi yapılarla yeşil alan parçalı ve kullanışsız bir kimlik kazanmaktadır” dedi.
“Devlet Hastanesini de bir yere yaptılar ve vatandaşın ulaşımını hiç düşünmediler. Hala kafaları karışık. Hiçbir kural tanımadan devam ediyorlar. 800 oto parklık bir ihtiyaç yok” diyen Karaoba, şöyle devam etti: “Bu kentte otoparklara araçların girmeme gibi bir sıkıntısı var. Fiyatlar yükseldi ve sokaklardan da otopark parası alınmaya başlanmıştı. En son İsmetpaşa’yı tek renk yapmak gibi bir düşünce vardı. Gidin kaldırımlar ve taşlar hepsi yerinden oynuyor. Siz kalp krizi geçirirken başım ağrıyor diyorsanız bu Uşak’a haksızlık olur. Şimdi Uşak Belediye binası yıkılıyor ve silüeti bozduğu söyleniyor. Daha önce silüeti bozmuyor muydu? Saldım çayıra Mevlam kayıra gibi bir durum olmaz. Şu anda belediyelerin bütün araçlarına bağlama kararı çıkmış. Geçmişin hesabının sorulması lazım.”

Öte yandan genel sorunlara da değinen CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, son dönemlerde gençlerden gelen şikayetlere yer verdi. Gençlerin artan internet fiyatlarından yana yakındığını ifade eden Karaoba, “Son bir yılda 16 Mbps’ye kadar olan internet aboneliklerine %121 zam yapıldığını hatırlatan Adıgüzel, “Bilgiye erişim aracı olarak internetin öneminin günden güne arttığı bir çağda yapılan zamlar, özellikle yoksul ve dar gelirli hanelerin sırtındaki ekonomik külfeti daha da ağırlaştırmakta. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde 20 yıllık AKP iktidarı süresince gelişmiş ülkeler ile Türkiye arasında açılan makası nasıl daraltacağını bugünden planlıyor. Kuşkusuz ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine sokmanın yolu, herkesin teknolojiye erişebildiği ve güven içinde kullandığı bir ortamı yaratmaktan geçiyor. Bu bağlamda dijital dönüşümü Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ana başlıklarından biri olarak görüyoruz. Dijital dönüşüme dair politikalarımızı hiç kimseyi arkada bırakmayacak şekilde tasarlıyoruz. Yaşadığımız bilgi çağında halkı en geniş refah araçlarına ve imkanlarına ulaştırmanın yolu, herkesin ucuz ve hızlı internete erişebilmesinden geçiyor. Başta fiber optik altyapı olmak üzere telekom altyapısına dair yeni yatırımlarla ve vatandaşa hizmeti önceleyen politikalarla sabit genişbant interneti lüks olmaktan çıkaracağız. Herkesin ucuz ve hızlı ve hızlı internete erişebildiği bir Türkiye mümkün” dedi.

Editör: TE Bilişim