CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın katıldığı programın açılış konuşmasını CHP Uşak İl Başkanı Op. Dr. Ali Karaoba yaptı. Karaoba, ekonomi masasında görev alan milletvekilleriyle ilgili bilgiler verdi. Faik Öztrak’ın öncülüğündeki ekonomi kurulunda; Ahmet Akın, Mehmet Akif Hamzaçebi, Çetin Osman Budak, Tahsin Tarhan, Bedri Sertel, Rahmi Aşkın Türeli, İlhami Özcan Aygun, Mehmet Güzelmansur ve Özkan Yalım yer aldı. Programın açılışını ev sahibi milletvekilli olması nedeniyle CHP’li Özkan Yalım yaptı.  Özkan Yalım, Uşak’ta Türkiye’nin ilk elektriğinin kullanıldığını, ilk fabrikanın kurulduğunu, dünyada ilk voleybol müsabakasının yapıldığını ve ilk şayak fabrikasının kurulduğunu ifade etti.  


UŞAK’IN EN BÜYÜK SORUNU HASTANE VE HAVAALANI
Özkan Yalım, “Uşak’ın 3 organize sanayi bölgesi var. Uşak’ın İstanbul ayağı 2 yıldır kesik ve bunun da sebebi yap-işlet-devret modeliyle 5’li çeteye verilen Zafer Havalimanı var. Havalimanımız sadece bakan geldiğinde işe yarıyor. Her şey var ama burası Uşak halkına kapalı. Burası Uşak halkına vurulan bir darbedir. Bunun yanında 3 buçuk yılda bitecek denilen ve 10 yıla dayanan bir çevre yolumuz var. Uşak Devlet Hastanesi var ama içinde uzman doktorları yok. Murat Dağı bizim için çok önemlidir ve tekrar Anadolu Eksport Firması maden açmak için uğraşmaktadır. Bunun için tüm STK’lar ve belediye ile birlikte bunun karşısındayız. Türkiye’nin ilk şeker fabrikası Uşak’ta kuruldu, ancak yapılan özelleştirmelerden sonra, Uşaklı esnafımız ve bakkalımız, kendi fabrikasından şeker alamıyorlar. Bunun yanında çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan esnafımız küspeyi başka yerlerden temin ediyorlar” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Kural değil, kral piyasası var. Sabah ve akşam dolarda dalgalanma devam ediyor. Gerçekten bir ülkenin araştırma ve geliştirmenin yatırıma dönüşmesinin en önemli aracı olan borsa, bizde ciddi manipülatif eylemi. Türkiye’de son yıllarda aflar çıkmış. Mali aflar bunlar ve getir parayı, bankaya sok ve biz bunu aklayacağız diyorlar. 200 ülke bazı kriterlere uymayı taahhüt ediyor. Kriterlere göre yüksek gözetim altındaki ülke biziz. Türkiye gri listede ve Kamboçya ve Uganda gibi ülkeler arasındayız. Türkiye’de artık alışveriş siteleri, lüks siteler ve sahil kenarları uluslar arası mafyanın vuruşma alanı oldu” dedi.


“İSTANBUL, DÜNYADA İKİNCİ BÜYÜK UYUŞTURUCU KULLANILAN METROPOL”
2011’den sonra Türkiye’de yeni gelişmelerin olduğunu belirten Öztrak, “Paranın nereye gideceğini revize ediyoruz ve 2011’den itibaren bu para yukarı doğru gidiyor. Bu paranın kaynağı bilinmiyor ve büyük bölümü kara paradır. 2011, Rıza Zarraf’ın faaliyete geçtiği yıl ve net hata sıfır noksan hiç düzelmemiş. Bazıları bununla uğraşmayın diyorlar ve bu iyi parayı kovuyor. Kaynağı belirsiz finansman 13 milyar dolardan 28 milyar dolara çıkmış. Sonuç ülkemizin üretken para dediğimiz, doğrudan küresel yatırım havuzundan aldığı pay, yarıya düşmüş. Biz işimize yarayacak paraya ulaşamıyoruz. Kaynağı belli olmayan para her an gidebilir. Bizim ihtiyacımız temiz para, ne olduğunu bildiğimiz para. İstanbul’a dönüp baktığınızda, araştırmalara göre dünyada en fazla uyuşturucu kullanılan ikinci metropol. Gri listede olmak sizlerin daha rahat para bulmanızı zorlaştırıyor” diye konuştu.


“TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ŞANSLI ÜLKESİ OLABİLİR”
Öztrak, şöyle konuştu: “Şu anda covid sonrası dönemdeyiz ve dünyanın en şanslı ülkelerinden biri olma imkanı Türkiye’nin önünde duruyor. Burada OSB’lerde yöneticilik yapan başkanlarımız var. Bu son covid-19 krizinden sonra, yabancılar sürekli OSB’lerden yer sormaya başladılar. Yer soranların sayısı artıyor ve bir türlü başlamıyoruz. Bir değişiklik olması bekleniyor ve güvenmiyoruz deniliyor. Doğru veya yanlış insanların mal varlığına hükümet kararıyla değil, mahkeme kararıyla el koyun. Türkiye gelmek için çok istekliler var. Çünkü genç nüfusumuz hala var. 2030’a kadar sürecek bir süreçteyiz. Dünyayı yeni gelişmeleri iyi okursak, Türkiye Cumhuriyeti’in 2. Yüzyılında sıçrama yapar”.


Öte yandan toplantıya; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, Uşak HAYKOP Başkanı Himmet Özdemir, iş insanları ve sivil toplum kurumu temsilcileri de katıldı.

Editör: TE Bilişim