İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, merkez ilçe kongresi için oy kullanacak 400 delegenin belirlendiğini ifade ederek, il kongresine tek listeyle gidilmesi noktasında tavsiye kararı alındığını ifade etti. Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz da, suya yüzde 50 indirim talep ettiklerini ve mecliste alınacak olumlu veya olumsuz kararı kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. 
İYİ Parti Uşak İl, Merkez İlçe Teşkilatları ile Uşak Belediye Meclisi Üyesi mensupları, gazetecilerle buluştu. Uşak’taki bir restoranda yapılan toplantıda konuşan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, kongre dönemine girdiklerini ve İYİ Parti Genel Merkezi’nin seçimlere tek liste ile gidilmesi yönünde, Uşak’ın da aralarında bulunduğu bazı iller için tavsiye kararı aldığını ifade etti. Obalı, “Kongre döneminde çıkacak olan diğer aday arkadaşlarımızla da bu kararı paylaşacağız. Genel Merkezimiz, ilimizde birlik ve beraberlik için böyle bir uygulamaya gitmeyi uygun gördü. Amacımız, 2023 seçimlerinde ilimizden milletvekili ve milletvekilleri çıkarmak” dedi.


PARTİ İÇİNDE KÜSKÜNLÜK YOK!
İYİ Parti’nin Uşak İl, Merkez İlçe ve Uşak Belediye Meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu partililer, basın mensuplarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıya, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz, teşkilat üyeleri ve gazeteciler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, geçtiğimiz günlerde mahalle delegelerini seçtiklerini ve Kasım ayının sonu itibariyle de Merkez İlçe Kongresinin yapılacağını söyledi. Kongrede oy kullanacak 400 mahalle delegesinin belirlendiğini ve amaçlarının yenilenen teşkilatlarla, 2023 seçimlerine hazırlanmak olduğunu ifade eden Obalı, “Partimiz, Uşak bazında teşkilatları yeniden yapılandırma sürecine girdi. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in tensipleriyle bizler de, 1 Eylül itibariyle görevi devir aldık. Merkez İlçe Teşkilatımızda da bir değişim oldu ve tüm bu süreçlerde kırgınlığa mahal vermeden, tamamen 2023 seçimlerine odaklanan bir anlayışla hareket ettik. Partimiz içinde şu anda her hangi bir küskünlük ve kırgınlık durumu yoktur. En kısa sürede ilimizdeki tüm kongrelerimizi yapacağız ve yenilenen teşkilatlarımızla, 2023 seçimlerine giden yolda, gece ve gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
GENEL MERKEZ KONGRELERİN TEK LİSTE OLMASINI İSTİYOR
“Uşak’ta kongrede tek liste ile mi aday olunacak, karşınızda her hangi bir rakip olur mu?” sorusuna yanıt veren Obalı, “Siyasette rekabet elbette olur ve bu işin doğasında vardır. Fakat Genel Merkezimiz ilimiz için kongrelerin tek listeyle olmasına dair bir tavsiye kararı aldı. Uşak’ın yanı sıra birkaç il için de benzer durum söz konusu. Buradaki amaç, 2023 seçimleri öncesinde parti içinde tam bir uyumu sağlama ve tüm enerjiyi seçimlere odaklamadır. Muhtemelen seçimlere tek liste ile gideceğiz. Daha önce görev alan ve halen görev almış arkadaşlarımızla da her hangi bir sorunumuz yok” dedi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın da, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede aday olduğunu belirterek, “Bana verilen bu göreve devam etme noktasında bir karar aldım. Kongrede ilçe başkanlığına adayız. Tabii amacımız 2023 seçimlerinde başarılı olmaktır. Uşak için her şeyin ‘İYİ’ olacağını düşünüyorum” diye konuştu.


YASİN YAVUZ: MECLİSTE SUYA İNDİRİM TALEP ETTİK
İYİ Parti’nin Uşak Belediye Meclisi Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz da, geçtiğimiz günlerdeki yapılan Belediye Meclisi toplantısında, suya indirim talep ettiklerini kaydetti. Yavuz, “Suya indirim talebinde bulunduk ve bunu ilimizdeki bir çok medya ve basın kurumu duyurmadı. Sadece birkaç mecrada bu haberi gördüm. Bu noktada gazetecilere biraz kırgınız. Çünkü bizler ilimizin menfaati için çalışıyoruz. Siyasette tek icraat iktidarda olarak yapılmaz. İYİ Parti, şu anda vatandaşın belediye yönetimi nezdinde haklarını savunan en önemli ve aktif siyasi kurumdur. Bu noktada geçtiğimiz günlerde suya yüzde 50 indirim için talepte bulunduk. Çünkü vatandaşımızın beli çok bükük ve ekonomik şartlar sürekli zorlaşıyor. Bunu görmezden gelemezdik. Suya belediye çok rahat indirim yapabilir. Yarı paraya da bu iş olmaz diye bir şey yok. Eğer bugün suya indirim yapılmazsa, yeni yılda daha ağır bir fatura vatandaşın karşısına çıkacaktır. Bu nedenle bizler İYİ Parti Grubu ve CHP’li Meclis üyeleriyle birlikte böyle bir teklifte bulunduk. Bu teklifimizi komisyonda görüşüyorlar ve olumlu veya olumsuz bir sonuç çıkması durumunda, Uşak halkına gelişmeleri olduğu gibi ileteceğiz” dedi. Öte yandan toplantının ardından İYİ Parti Teşkilatı mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Editör: TE Bilişim