CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, kentteki hali hazırda bulunan Uşak Havalimanı’nın faaliyetlerinin Zafer Havalimanı nedeniyle durduğunu ve seçim döneminde havaalanının açılacağının duyurulacağını ve bunun kuru seçim vaadiyle sınırlı kalacağını ifade etti. Uşak Şehir Konuşmaları isimli programda İbrahim Ethem Karahan’ın sorularına yanıt veren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, kentin yerel değerlerinin korunamadığını ifade etti. Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nın ürettiği şekerin Afyonkarahisar’daki bir şirkete verildiğini ve paketlendikten sonra kente geldiğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Karaoba, “Uşak’ta şeker çıkıyor, Afyonkarahisar gidiyor ve paketlenip geliyor. Biz kendi ürettiğimiz şekeri pahalıya alıyoruz. Havaalanı ne zaman açılacak diye sordular. Şimdi diyoruz ki 3 ay kala seçime, burası açılır. Sayın İsmail Güneş, seçime 3 ay kala çıkar burayı açıyoruz der. Personel var maaş alıyor. Bizi Zafer Havalimanına mecbur bırakıyorlar. 1 milyon 100 bin yolcu garantisi veriyoruz.  Zafer Havalimanında teknik olarak bir kez uçak kalkıyor. Sizin amacınız ne, bu şehri mi kalkındırmak istiyorsunuz, yoksa Zafer Havalimanını yapan şirkete bu kentin değerlerini mi veriyorsunuz. Bu 3 şehrin nüfusundan fazla garanti veriliyor. Böyle bir akıl tutulması olmaz. Bunun adı yanılgı değil”  dedi.

“Oturup 30 saniye düşünün, Uşak’ta havalimanı neden yok diye. Çardak Havalimanı, Zafer’e yakın olsun, o zaman orayı da kapatırlar. Ben havalimanının kapalı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ulaşım kentin gelişimi için çok önemlidir” diyen Karaoba, şöyle konuştu: “Tanıdığım bir çok siyasetçi ve iş insanı var ve bunların hiçbiri söyleyemiyor bunu. Biz çıkıp söylüyoruz ve her yerde dile getiriyoruz. Faik Öztrak’a da konuyu ilettik ve bunu dile getirdik. Biz uçuşlarımızın açılmasını istiyoruz.  Seçime 2 veya 3 ay kala Sayın İsmail Güneş ve Mehmet Altay söz verirler ve burayı açıyoruz derler. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir şey. Bizim istediğimiz ne, temel olanı yerine getirin.”

“SUYA İNDİRİM TALEP ETTİK AMA BELEDİYEDEN GEÇMEDİ”

Karaoba, “Su indirime gitsin diye belediyeye önerge verdik ve bu ret edildi. Bir yerde fiyat insin diyorsanız, orayı batırmak istediğiniz gibi  bir algı oluyor. Belediyenin ayakta kalması hizmet için gerekli, maliyetinin altında sat diye, CHP’li belediyelere indirim kararı verdiriyorsunuz, fakat kendi belediyeleri bunu yapmıyor. Su, elektrik, kanalizasyon, yol ve köprü bunlar çok önemli. Su sorunu var ve suyu getirmeleri lazım. Suyla ilgili bir analiz istedim. İl Sağlık Müdürlüğü bana biz gerekli kurumlara iletiyoruz dediler, siz resmi kurum değilsiniz diye bize vermediler. Sular temiz değil. Bölmeye gidelim ve suyu alıp analiz edelim, inşallah temiz çıkar. Tüm masraflar da bize ait, hatta ASKİ’de de inceletelim. Kastımız biz iyi niyetliyiz. Mehmet Çakın’ın iyi niyeti konusunda hiçbir sıkıntı yok. İletişim kuruyoruz, eleştirilerimizi bire birde de iletiyoruz. Bu konularda her hangi bir sıkıntı yok. Fakat siyaset işin içine girdiğinde ister istemez çelişki ve çatışkılar oluyor. Kışın ortasında İsmetpaşa caddesi yapılmaz. Esnaf zaten hiçbir zaman istemiyor. Buraya bakacaklarına Çevre yoluna baksınlar” diye konuştu.

Karaoba, “Bizim amacımız ilimize ve ülkemize değer katmak. Önümüzde önemli bir seçim var ve bu seçimden bizim partimiz galip çıkacak diye düşünüyoruz. Son yapılan anketler de bunu gösteriyor. Uşak halkı artık AKP’li vekillerden ve siyasetçilerden bir şey olmayacağını görmeye başladı. Önümüzdeki seçimler, hem ilimiz, hem de ülkemiz için kader seçimidir. Bu noktada bizler CHP Uşak İl ve İlçe Örgütleri olarak ilimiz adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim