Saadet Partisi Uşak İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresinde, tekrar Başkanlığa aday olan İbrahim Dağgezen, güven tazeleyerek, bir dönem daha göreve devam etti. Dağgezen, Uşak’ta iyi bir yapılanma içinde olduklarını ve birlik ve beraberliği bozmadan 2023 seçimlerine hazırlanacaklarını ifade etti.

Saadet Partisi Uşak İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresinde, tekrar Başkanlığa aday olan İbrahim Dağgezen, güven tazeleyerek, bir dönem daha göreve devam etti. Saadet Partisi Uşak İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Genel Kurulu, Uşak’taki bir düğün salonunda, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın katılımıyla oldu. Kongrenin konukları arasında, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, DP Uşak İl Başkanı Ekrem Ceylan, CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, BTP GİK Üyesi Ahmet Kozak ve civar kentlerdeki Saadet Partisi yöneticileri de yer aldı. Burada bir konuşma yapan Saadet Partisi Uşak İl Başkanı İbrahim Dağgezen, yaşanan hayat pahalılığının çözümü için iktidar değişiminin şart olduğunu söyledi. Uşak’ta iyi bir yapılanma kurduklarını ve seçim öncesi sandıklarda görev alacak isimleri belirlediklerini ve hedeflerinin 2023’teki seçimlerde başarılı olarak, Türkiye’nin köklü ekonomik sorunlarını çözeceklerini ifade eden Dağgezen, “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemed İktidar, işçiye-memura kaşıkla verdiği zamları, gece gündüz çalışan banknot matbaasında basılan paralar ve yanlış politikalar sonucu yükselen enflasyon ile kepçe kepçe geri almaya başladı bile. İnsanımız kısa süreliğine yüksek maaş aldığı hissine kapılıyor ama sonrada aldığı bu maaş ile de ay sonunun gelmediğini anlaması çok uzun sürmüyor. İktidarın derdi ise sadece ama sadece koltuğunu korumak; seçime kadar durumu kurtarsa yetiyor kendisine. Sonrasında bu yanlış politikalar nedeniyle, milletin içeceği acı ilaç ve sıkacağı kemer çok da umurlarında değil. Biz iktidarın sadece "metal yorgunluğu" yaşadığını sanıyorduk. Oysa daha vahim bir durumun, "ciddi bir psikoz"un içinde olduklarını da görüyoruz artık. Uzunca zamandır bu günlerin hazırlığını yaptıklarını söyleyerek “yeni bir ekonomi” modelini uygulayan bu iktidar, sürekli “yeni bir hikaye” sunacağını söylüyor. Daha doğrusu, 20 yılın eskimişliğini ve yıpranmışlığını yeni ve süslü ambalajlarla örtmeye çalışıyor” dedi.

Kongrenin konuğu olan SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da, “Biz muhalefette bulunan bir siyasi parti olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyor, iktidarı uyarıyor ve çözüm yolunu gösteriyoruz. Fakat iktidar, iktidar olma sorumluluklarını ne yazık ki yerine getirmiyor. Uyarılarımıza kulak tıkıyor, problemlerimize çözüm olacak adımları atmak yerine; her geçen gün bu problemleri daha da derinleştiren ve artık kronik hale getiren yanlış politikalarında inat ediyor. Ak Parti, iktidar partisi olduğunu; Sn. Erdoğan da 20 yıldır tek başına iktidarda olduğunu ve bugün de Cumhurbaşkanı sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını unutuyor.  Soruyoruz ve hakikaten merak ediyoruz: Sayın Erdoğan, en son ne zaman Ak Parti'nin Genel Başkanı olarak değil de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak hareket etti? Maalesef 85 milyonun Cumhurbaşkanı olmak yerine, bir siyasi partinin genel başkanı ve bir ittifakın da büyük ortağı olmayı önceliyor, bilerek ve isteyerek bunu tercih ediyor. Enflasyon kontrolden çıktı. Hiperenflasyona doğru koşuyoruz.  İktidarın hazırladığı bütçe altı ayda çöp oldu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bütçe büyüklüğünde daha ek bütçe yapıldı. Bütçe açıkları ise katlanarak artıyor. 2006 yılında 4,6 milyar lira olan bütçe açığı, 2021 yılı gerçekleşmelerine göre 201,5 milyar liraya çıktı. Yani 15 yılda bütçe açığı yaklaşık 60 kat arttı! 2022 yılı için bütçe açığı hedefi ise 278,4 milyar lira!” dedi.

Doğan, şöyle devam etti: “Sadece bu başlıklar dahi gösteriyor ki; "ekonominin kitabını yazdıklarını" iddia edenler, herhangi bir ekonomi kitabının tek bir satırını dahi okumamış, okuyanlardan da hiç ama hiç ders almamış! Ve öyle anlaşılıyor ki; okumaya da niyetleri yok.

Çünkü ne acıdır ki, iktidarda bulunanlar "bilmediklerini bilmiyorlar", vahim olan şey de budur zaten! Ekonomi başlığının diğer derslerine ve tarımdan sağlığa, dış politikadan eğitime diğer konu başlıklarındaki karnelerine bugün burada göz atmaya vaktimiz yok. Çeşitli vesilelerle karnenin diğer bölüm ve derslerine de göz atacağız ve göreceğiz ki; 20 yıllık Ak Parti iktidarı, birçoğunda ya devamsızlık yapmış, ya derse hiç girmemiş ya sınavda boş kağıt vermiş ya da sıfır çekmiş. Karneleri vahim, buldukları ve çokça uydurdukları bahaneleri ise daha vahim.”

Öte yandan konuşmaların ardından divan kurulu seçimlerin başlamasına karar verildi. Tek listeyle gidilen seçimde İbrahim Dağgezen ve ekibi bir kez daha güven tazeleyerek, göreve devam etti. FEYZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim