CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, kentte su fiyatlarının yüzde 50 indirimli olarak uygulanmasıyla ilgili İYİ Parti ve CHP grubunun verdiği teklifin Uşak Belediye Meclisi'nde reddedildiğini ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ali Karaoba, "Uşak halkının yararına olacağını düşündüğümüz teklifimizi belediye meclisine sunduk. Fakat bu isteğimiz Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin oylarıyla reddedildi. CHP'li Ankara Belediyesi'nin ve diğer belediyelerin yaptığını Uşak Belediyesi de yapabilirdi. Suyun maliyetinin yüksekliğinden dem vurulduğu noktasında arkadaşlarımız görüş belirttiler. Suyun fiyatanını yüzde 50 indirimli olması vatandaşın cebine önemli bir destek olacaktı. CHP olarak önümüzdeki yerel seçimlerde ilimiz için ortaya koyacağımız çalışmaların başında ucuz su ve ucuz ekmek gelecek" dedi.   Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiğini ve belediyenin de bu noktada geçim yükünü hafifletmesinde yarar olduğunu düşündüklerini belirten Karaoba, “Daha önce başta Ankara olmak üzere bir çok belediyemiz suda yüzde 50 indirim kararı aldı. Bunu Uşak’ta da yapabiliriz ve meclisten bir karar çıkması yeterliydi. Fakat çıkarmadılar. Belediye meclisimizin alacağı indirim kararı tüm vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktı” dedi.

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YASİN YAVUZ: İNDİRİM İÇİN TALEPTE BULUNDUK AMA OLMADI

Konuyla ilgili bir açıklama da İYİ Parti Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz yaptı.  İYİ Parti’nin Uşak Belediye Meclisi Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz, geçtiğimiz günlerdeki yapılan Belediye Meclisi toplantısında, suya indirim talep ettiklerini ve bunun AK Partili üyelerin oylarıyla geçmediğini söyledi. Yavuz, “Bizler ilimizin menfaati için çalışıyoruz. Siyasette tek icraat iktidarda olarak yapılmaz. İYİ Parti, şu anda vatandaşın belediye yönetimi nezdinde haklarını savunan en önemli ve aktif siyasi kurumdur. Bu noktada geçtiğimiz günlerde suya yüzde 50 indirim için talepte bulunmuştuk. Çünkü vatandaşımızın beli çok bükük ve ekonomik şartlar sürekli zorlaştı ve belediyenin de burada elini taşın altına koyması gerektiğini düşündük. Suya belediye çok rahat indirim yapabilir dedik. Fakat bizim talebimiz AK Partili meclis üyelerinin oylarına takıldı ve geçmedi. Yarı paraya da bu iş olmaz diye bir şey yok. Yapan bunu nasıl yapıyor. Ankara’ya bakın ve örnek alın” dedi.

UŞAK'TA SUYUN FİYATI NE KADAR?

Uşak Belediyesi’nin 2022’deki su tarifesi geçtiğimiz yılın Kasım meclisinde belli olmuştu. Buna göre konutlarda suyun metreküp fiyatı mekanik sayaç kullananlar için; 0-30 metreküp arası tüketimde 3 TL 48 kuruş, 31-50 metreküp arasında 5 TL 91 kuruş, 51 metreküp ve üzerinde de 6 TL 97 kuruş olarak belirlendi. Konutlarda kartlı su sayacı kullananlar için metreküp bazla kullanım gözetilmeksiniz, fiyatlar 3 TL 48 kuruşta sabit bırakıldı. İşyerlerinde ise 30 metreküpe kadar 5 TL, 31 metreküp ve üzerinde 6 TL 97 kuruş olarak belirlenirken, kartlı sayaçta ise sabit 5 TL uygulandı. Şehit yakınları ve gazilere suyun kullanım bedeli yüzde 50 indirimli olarak uygulandı.

ANKARA’DA SUYA YAPILAN YÜZDE 50 İNDİRİM MAHKEMEYE TAŞINDI
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinin su tarifesine yüzde 50 indirim öngören kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Başvuru dilekçesinde, kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğacağı belirtildi. Bu nedenle, esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın kararın yürütmesinin durdurulması da talep edildi. AK Partili üyelerin önergesiyle gündeme gelen teklif, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedilmişti.   İkinci kez Belediye Meclisi'ne gelen teklif yeniden kabul edildi. Karara, yönetimden tepki var. ASKİ'nin indirim nedeniyle, maliyeti 24 lira olan suyu 13 liraya satmak zorunda olacağı belirtildi. Bu durumda ASKİ'nin gelirlerinin, elektrik faturası giderlerini dahi karşılayamayacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim