Konuya ilişkin konuşan Mende Köyü Muhtarı Erol Caran köy olarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Caran; “ Köyümüzde yeni bir halı saha yapıldı, buranın özelliği Uşak’ta  köye yapılan ilk halı saha olması. Biz de Mende Köy muhtarlığı olarak bunu hem ilişkili olduğumuz kurumlara tanıtalım hem de sahamızın açılışını yapalım diye düşündük. Ayrıca bu yıl Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle Mende Köyü 100. Yıl Halı Saha Futbol turnuvasını düzenledik.” dedi

Sporun en önemli sosyalleşme araçlarından biri olduğuna dikkat çeken Caran: “Eğlendik iyi oldu, herkes birbiriyle tanıştı kaynaştı, sağ olsun vekillerimiz geldi il başkanım geldi, belediye başkan yardımcımız geldi. Devamını getirmeyi düşünüyoruz ama bu tek başımıza altından kalkabileceğim bir şey değil. Köyden arkadaşların, sporu seven arkadaşlarımızın desteğiyle daha kapsamlı bir şekilde devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. Bu organizasyonu ilk defa gerçekleştirdik. Eksiklerimiz olabilir ama bunları da gidererek daha iyilerini yapabiliriz” şeklinde konuştu. 

Turnuvaya, İl Emniyet, Jandarma, İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi, Mendespor, Uşak Üniversitesi, Uşak Masterlar ve Orman işletme  takımları katıldı. Eleme usulü yapılan ve 5 gün süren turnuvanın finalinde Mendespor ve Uşak Belediyespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Uşak Belediyesi turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvaya Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Ak Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman da katıldı.

Editör: TE Bilişim