Normal şartlarda geçtiğimiz hafta bitmesi gereken Uşakspor’un devir süreci, bugüne kaldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşakspor Başkanı Hikmet Kahraman, takımın devriyle ilgili görüşmelerin tamamlandığını ve Galatasaraylı yönetici Ural Aküzüm ve Uşaklı sanayicilerin de içinde bulunduğu bir oluşumla, 25 Temmuz 2022 günü protokol yapacaklarını ifade etti. Uşakspor’un devriyle ilgili yaptığı açıklamada taraftara seslenen Hikmet Kahraman, “Takımın adı, rengi ve logosu değişmeyecek. Takım profesyonel bir yönetimle yoluna devam edecek” dedi.

UŞAKSPOR’U URAL AKÜZÜM VE EKİBİ ALACAK, TAKIMA AVRUPA TECRÜBESİ OLAN TEKNİK EKİP GETİRİLECEK

Uşakspor’da Galatasaray eski yöneticisi Ural Aküzüm, Uşaklı iş adamları Serdar Sağıroğlu ve Burak Öztan'ın kulübü devralacağı kamuoyuna yansımıştı. Takımı alacak ekibin gelecek hafta resmi işlemleri bitirerek devri tamamlayacağı, teknik ve idari heyeti atayacağı öğrenildi. İddiaya göre Aküzüm’ün yakın çevresine “Uşakspor’un başarılı olması için şehrin yerel dinamikleriyle barışık olması şart. Ne isim ne logo ne renkler hiçbirşeyi değiştirmeyeceğiz. Uşak şehri gibi başarılı, bir çizgisi olan ve kendi kendine yeten, Uşaklı gençlerin de şans bulacağı bir kulüp olacağız” dediği kaydedildi. Uşaklı işadamlarından oluşan bir yönetim kurulu ve icra komitesi atanacağı belirtilirken teknik heyete Avrupa tecrübesi olan isimler atanacağı belirtiliyor. Uşakspor’un yeni dönemde Avrupa’da parlayan gurbetçilerin de olduğu genç oyunculara yöneleceği, tecrübeli isimlerin de takıma transfer edileceği kaydedildi.

UŞAKSPOR BAŞKANI KAHRAMAN: URAL AKÜZÜM VE İŞADAMLARIYLA 25 TEMMUZ 2022’DE PROTOKOL YAPIYORUZ

Uşakspor Başkanı Hikmet Kahraman, Ural Aküzüm ve işadamlarıyla görüşmeyi doğruladı ve 25 Temmuz Pazartesi günü imzaların atılacağını dile getirdi. Kahraman, "Devrin ardından takımın ismi ve logosu değişmeyecek" sözlerine vurgu yaptı. Kahraman, “Kıymetli Taraftarımıza ve Kamuoyuna” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü eski yöneticisi ve 1481 A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ural Aküzüm ile Uşaksporumuzun devri konusunda görüşmelere başlanmıştır. 25 Temmuz Pazartesi günü Uşakspor A.Ş. Futbol Kulübümüz ile Sayın Ural Aküzüm arasında devir işlemelerine yönelik resmi adımlar atılacaktır. Ayrıca devir işlemleri sonrasında kulübümüzün isminin renklerinin ve logosunun değiştirilmesi söz konusu olmayacaktır” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da, “Biz takımı satmıyoruz, güvenli ellere teslim etmek olarak adlandırıyoruz bunu. Şehrin takımının belediyeye ait olması mevzuata aykırı ve kentin takımı olması açısından da aykırı. A başkanı futbolu sever, sonra yerine B başkanı gelir ve futbolla ilgilenmez. Ali Erdoğan başkan motor sporlarını seviyormuş ve şehre güzel bir motokros pisti kazandırmış, sonraki başkanın o konuda fazla ilgisi yokmuş ve üstüne düşmemiş. Futbolda da durum böyledir. Kimseyi suçlamıyorum ve herkesin bir bakış açısı vardır ve inisiyatif başkanların keyfine bırakılmamalı. Bu işi seven ve sahip çıkacaklar yapmalıdır. Buna da sorumluluk gereği belediye ve valilik destek vermelidir. Sahiplik bambaşka bir durum ve ben bunun yanlış olduğunu 3 yıl önce de söyledim. Bu takımı hiç ortada bırakmadım ve kulübe hep sahip çıktık. 3 yıldır çığlık atıyoruz ve gelin takımı ve futbolu sevenler bir arada olalım dedik. Bir elinden tutun dedik ve sadece bu iş belediyenin üzerine kaldı diye bir dünya yok. Bizi kimse duymuyor, konuşan konuşuyor orda burada ama kimse el atmıyor” sözleriyle, takıma destek noktasında belediyenin yalnız kaldığını ifade etmişti.

UŞAKSPOR’UN PARASI ARTIK GENÇLİĞE HARCANACAK

Çakın, “Takımı emin ellere emanet edelim diye uğraşıyoruz, yoksa şimdiye kadar 10 kere bu kulübü verirdim. Yaptığımız görüşmeler oluyor ve buyursun bu şartlara uygun bir istek ve arzuyla gelen olursa biz her zaman görüşmeye hazırız. Bundan sonraki süreçte bunu yüksek beklentiyle kaldıracak durumumuz yok. Benim takıma kilit vurma gibi bir düşüncem yok. Ben 10 milyonlar harcayarak bu takımı Avrupa şampiyonu yapma iddiasında değilim. Ama birileri takımın elinden tutarsa da kapımız sonuna kadar açık. Ben parayı ve kaynakları altyapı ve gençliğe harcayacağım” ifadelerini kullandı. FEVZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim