Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Yönetimiyle birlikte Uşak Belediyesi’nin kent genelindeki projelerini yerinde inceledi. AK Parti Uşak İl Yönetimine projeler hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Çakın, projelerin en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacağını ifade etti. Başkan Çakın, ekiplerin büyük bir gayret ve özveri ile çalıştıklarını söyledi. Başkan Çakın, incelemeler esnasında projelerdeki detayları paylaştı. Çocuk kent projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Çakın, kentteki sportif faaliyetlerin gelişmesi için yaptıklarını projelere değindi. Çocuk kentin 123 bin metrekareden oluşacağını ifade eden Çakın, “Sadece Uşak’ın değil, bölgenin de dikkatini çekecek projelerden birisi olan 123 bin metrekarelik Çocuk Kent, farklı yaş grupları için 40’a yakın olanağı bünyesinde barındıracak. Açık ve kapalı oyun alanları, zipline, tırmanma duvarı, survivor parkuru, zipcoster, buz pisti, kaykay pisti ve dene yap atölyeleriyle misafirlerini eğlenceye ve yeni keşiflere davet eden Çocuk Kent içeriğiyle göz dolduracak. Alanda 2 adet kafeterya, bisiklet yolu, koşu yolu, seyir kulesi, fotoğraf çekim noktaları, satış yerleri ve sıfır atık eğitim merkezi de bulunacak. Eğlencenin yanında doğası ile de dikkat çeken alan, 70 bin çalı ile 2500 ağaçla bölgeye nefes olacak. Bölgenin cazibe merkezi haline gelecek proje, 4 etapta tamamlanarak hizmete açılacak, ayrıca içerisinde 16 bin metrekarelik bir yapay gölete de ev sahipliği yapacak” dedi.

ESENTEPE’YE SPOR KOMPLEKSİ YAPILIYOR
Saha incelemeleri esnasında Şehit Mehmet Kara Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu ziyaret eden Başkan Çakın, havuzun neredeyse tamamlandığını ve yakında hizmete açılacağını ifade etti. Ayrıca havuzun arka kısmında yer alan spor kompleksi içerisinde 260 metre uzunluğunda koşu parkuru, kapalı halı saha, tenis sahası, kafeterya, giyinme ve duş odaları yer alacak. Sporun Uşak’ta değer kazandığına işaret eden Başkan Çakın, “Şehrimizin her bölgesinde spor alanında yatırım yapıyoruz. Kapalı tesislerden açık spor komplekslerine kadar birçok yatırımla artık spor daha ulaşılır bir yapıya kavuşacak, sağlıklı ve güzel bir gelecek halkımızla buluşturulacak.” dedi.
Başkan Çakın, Muharremşah Mahallesi’nde yapımı devam eden çok amaçlı spor salonunu da yerinde inceledi. Proje sayesinde bölgeye yeni bir sosyal alan kazandırılacağını ve içerisinde basketbol, voleybol ve hentbol sahaları barındıracak çok amaçlı bir salonun hizmete gireceğini dile getirdi. Ayrıca salon; düğün, mevlit gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek.

 

Başkan Çakın, ayrıca kentin farklı noktalarında inşa edilen ve yapımı devam eden eğitim ve yaşam merkezleri ile kent yeni olanaklarla buluştuğunu belirtti. Çakın, “ Daha önce Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi ile Vefa Yaşam Merkezi’nin açılışları gerçekleştirilmişti. Şimdi ise Deniz Grup Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Eğitim Yaşam Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Yaşam Merkezi, Şekerevleri Sağlık Ocağı ve Eğitim Yaşam Merkezi için çalışmalar devam ediyor” dedi. Yapım işlerini inceleyen Başkan Çakın, bu merkezler ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verileceğini ve bu alanlar sayesinde sosyalleşebilecekleri yeni imkanlara kavuşacağını söyledi.
“Uşak Belediyesi Kayaağıl Termal Tesisleri’nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alana sahip olan termalde zemin ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor” diyen Çakın, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından en yakın zamanda tekrardan vatandaşların hizmetine sunulacağını dile getirdi.
BERKAY ÖZYAYLA

Editör: TE Bilişim