Uşak’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı CHP’li Özkan Yalım, sigorta pazarının AVM yapılmasıyla ilgili kararı savundu ve bunun doğru bir proje olduğunu öne sürdü.

CHP’LİLER YÜZÜNDEN OLUYOR BUNLAR

İzzet Dönmez’in sorusuna yanıt veren Özkan Yalım, “SGK’nın olduğu yerde kim faaliyet gösteriyor, pazarcılar, pazarcıların hepsi memnun. Bizim İmar Komisyonu’ndaki Yüksel Doğan bey en çok beğendiğim projeye imza attım diyor. 3-5 tane kendi partilim de olsa doğruyu göremeyen, hala kendini 35 yıldır muhalefette zanneden bazı CHP’lilerin yüzünden oluyor böyle şeyler. Yoksa vatandaş memnun, vatandaş otopark sorununun çözüldüğüne bakar, pazaryeri kaybolup kaybolmadığına bakar. Pazaryeri kaybolmuyor ve birilerine peşkeş çekilmiyor” dedi.

SÖZ KONUSU ALAN BİR MECLİS KARARIYLA DEĞİŞEBİLİR

Öte yandan Uşak Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun aldığı karara göre Sigorta Pazarı’nın bulunduğu alanın satılmayacağı belirtildi. Fakat edindiğimiz bilgilere göre meclis ve ilgili komisyonların aldığı kararlar, tekrar komisyon ve meclis kararıyla iptal edilebilir. Şu andaki mevcut veya sonrasında gelecek belediye yöneticileri ve yönetimleri, buradaki alanı ticari alana çevirip ve ilave kararlarla şahıslara da satabilirler. Hukukçular, CHP’li, İYİ Partili, MHP’li ve AK Partili Meclis üyeleri de bu alanın ilerleyen dönemlerde veya bu dönemde satışının hukuken mümkün olduğunu ifade ediyor.

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL