Uşak TSO, Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi imkânlarıyla Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 4D ultrasonografi cihazı alıp bağışta bulunduğunu belirten CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Başhekime kendisini davet etmediği gerekçesiyle yüklendi.
ALİ KARAOBA, CHP'LİLERİN DAVET EDİLMEDİĞİNİ İFADE ETTİ
Karaoba, “Yine geçtiğimiz yıl Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir başka hayırseverin katkısıyla ‘PET-BT’ ünitesi hibe edilmiştir. Türkiye’de hizmet hastanesi olmayan tek şehir olan Uşak’ta uzun yıllardır tedarik edilememiş bu cihazlar ve birçok eksiklik Sağlık Bakanlığı tarafından değil, Uşaklı hayırseverler tarafından tedarik edilmektedir. Bu tür cihazların açılışının Uşak Valisinin de davet edildiği resmi Devlet törenleri şeklinde gerçekleştirilmesi; Başhekimliğin Uşak Valiliği’nin protokol listesine göre Uşak’taki ilgili kamu kurumlarını ve tüm siyasi partileri temsil eden temsilcilerin açılışlara davet etmesi gerekliliğini beraberinde getirmektedir. Ancak Uşak’ta göreve başlayan Başhekim görevine başladığı ilk ay AKP il ve ilçe başkanlarını ziyaret edip Uşak’taki diğer siyasi parti temsilcilerini yok sayması, bir kamu hastanesi olan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen resmi törenlere Milletvekili, Belediye Başkanı ve siyasi parti temsilcilerini davet etmemesi ve yalnızca AKP temsilcilerini bu açılışlara resmi olarak davet etmesi Uşak şehrinde ve kamu vicdanında rahatsızlıklara yol açmıştır” dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞINA BİR DİZİ SORU SORDU
Karaoba, Sağlık Bakanlığına da şu soruları yöneltti: “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi midir? Sayın Başhekim kamu kurumundaki yönetici kimliği ile görev bölgesi olan Uşak’ta tarafsız, tüm şehre eşit mesafede ve yalnızca kamu görevine odaklanması gereken bir devlet görevlisi değil midir? Sağlık Bakanlığı’nın aktif siyasetle doğrudan uğraşan ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aykırı hareket eden yöneticilerle ilgili tutum ve yaptırımları nedir? Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimimin Uşak Milletvekilini ve Belediye Başkanını yok saymaya çalışması emri Bakanlıktan mı gelmektedir? Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi hastanenin tüm kaynaklarını kendi kaynakları mı zannetmektedir? Kamu kaynaklarıyla kişisel görünürlük sağlayan kamu yöneticileri ile ilgili Bakanlığın yaptırımları nedir? Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi hastane içerisinde organize ettiği resmî törenlerdeki davetli listesini hangi kriter ve emirlere göre hazırlamaktadır? Türkiye Cumhuriyeti Devlet Protokolü Sağlık Bakanlığı’nın yok sayabileceği bir devlet geleneği midir? Sağlık Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Protokolünü uygulamayan yöneticileriyle ilgili soruşturma gerçekleştirmekte midir?”.