2025 Yılı Coğrafya Bilim Olimpiyatları’na Uşak Fen Lisesi’nden katılan Ahmet Aybars Kavi altın ve Mert Bilehan Tetik de bronz madalya kazanarak kenti temsil etti. LGS sonuçlarına göre Uşak ve Türkiye genelindeki yüzde 3’lük dilimden öğrenci alan Uşak Fen Lisesi, katıldığı ulusal ve uluslararası bilim ve teknikle ilgili organizasyonlarından başarılı sonuçlar alıyor.

33’ÜNCÜ BİLİM OLİMPİYATLARI İKİNCİ AŞAMA SINAVINDA ALTIN MADALYA

Uşak Fen Lisesi öğrencilerinden Ahmet Aybars Kavi, TÜBİTAK’ın 2202 Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavı’nda coğrafya dalında altın madalya kazandı. Altın madalya kazanan Ahmet Aybars Kavi’nin üniversitesi sınavında ek katsayı, lisans bursiyeri olma, mentörlük desteği ve para ödülü kazandı.

MERT BİLGEHAN TETİK DE BRONZ MADALYA ALARAK KENTİ TEMSİL ETTİ

Ayrıca Mert Bilgehan Tetik de 2202 Bilim Olimpiyatları Programında 33’üncü Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavında coğrafya dalında bronz madalya aldı. Mert Bilgehan Tetik’in de üniversite sınavında ek katsayı, lisans bursiyeri olma, mentörlük desteği ve para ödülü almaya hak kazandığı bildirildi. Dereceye giren Ahmet Aybars Kavi ve Mert Bilgehan Tetik’in danışman öğretmenliğini Mehmet Karagöz yaptı.

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL