Uşak Merkeze bağlı Ciğerdede köyü yakınlarında meşelik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 3 arazöz, Uşak Belediyesi İtfaiyesi ekipleri ve Uşak Valiliği İl Özel İdaresi bünyesindeki tankerler ve greyderler sevk edildi.
İL ÖZEL İDARESİ'NİN MUHTARLIĞA BIRAKTIĞI TANKERLE MÜDAHALE EDİLDİ
Yangın bölgesine yakın köylerde yaşayanlar da İl Özel İdaresi tarafından muhtarlıklara bırakılan yangın söndürme tankerleriyle yangına müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından söndürülen yangında 50 dönümlük meşelik alan zarar gördü.
BU DÖNEMDE DİKKATLİ OLUNMALI
Öte yandan yetkililer, bu dönemde orman alanlarda dikkatli olunmasını ve cam şişe ve benzeri malzemelerin ormanlık alanlara atılmamasını istedi. Ayrıca hasat yapılan tarlalarda mutlaka tanker bulundurulması gerektiği de bir kez daha hatırlatıldı.