Tarlasız pamuk ve koyunsuz yün üretimi yapan geri dönüşüm kenti Uşak’ta, Ticaret Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri bir dizi inceleme yaptı. İncelemelerde geri dönüşüme tabi tutulacak kullanılmış tekstil eşyası ithalatıyla ilgili kriterlerin belirlenmesi için detaylı bir çalışma ortaya kondu.
UŞAK TEKSTİL OSB'DEKİ GERİ DÖNÜŞÜM FİRMALARINDA DETAYLI İNCELEME
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın da öncülüğünde kurulan TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Haksa Tekstil-Beyteks, Saçlı Tekstil ve Klas Keçe firmaları ziyaret edilerek saha incelemesi yaptı. Burada 1 Ocak 2025 itibariyle yürürlüğe giren ve Ticaret Bakanlığı’nın iznine tabi olan kullanılmış tekstil eşyalarının ithalatı için kapsamlı bir inceleme gerçekleşti.
UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA GERİ DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ KAPSAMLI BİR TOPLANTI
Öte yandan program kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda, kentteki geri dönüşüm sektörünün genel durumu hakkında detaylı bir toplantı yapıldı. Uşak TSO Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak’ın geri dönüşüm sektöründe öncü konumda olduğunu ifade etti. Kandemir, Uşak’taki OSB’lerde faaliyet gösteren geri dönüşüm firmalarının sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat için önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti. Uşak, yılda yaklaşık olarak 708 bin ton kullanılmamış endüstriyel tekstil atığını battaniye, çorap, kazak ve kumaşa, 162 bin ton küçük ve büyükbaş hayvan derisini giysilik deriye, 90 bin ton plastiği, elyaf ve plastik hammaddeye ve 10 bin ton kullanılmış araç lastiğini çocuklar için tartan pist ve çeliğe dönüştürüyor.