Etkinlikte Muharrem Ölçer, “Akademik buluş nasıl oluşur?”, “Patent nedir?” konularındaki temel tanımlamalarını yaparak başladığı sunumunda, patent başvurusunun yapılma süreci, gerekli evraklar, karşılaşılan zorluklar, dikkat edilmesi gereken kriterler, iletişimde kalınması gereken kurumları anlattı. Dr. Ölçer, bir buluşun ticarileştirilmesinde hangi aşamaların olduğu, ticarileştirme faaliyetlerinin kriterleri, avantaj ve dezavantajları ile hem patent hem de ticarileştirme faaliyetlerinde, üniversite akademisyenleri için Teknoloji Transfer Ofislerinin ne kadar önem arz ettiğinden bahsetti.

Dr. Ölçer, Teknik ve ticari risklerin azaltılabilmesi, avantaj yaratabilme ve kaliteli bir süreç yaşanabilmesi amacıyla, TTO ile iş birliği içerisinde süreçlerin yürütülmesinin, bir buluşun daha rahat patentlenebilmesi ve ticarileşebilmesi bakımından önemli olduğunu aktardı.

Toplantıya Uşak Üniversitesi ile AFSÜ akademisyenleri ve öğrencileri katıldı. Seminer sonunda, katılımcıların soruları Dr. Öğr. Üyesi Ölçer tarafından cevaplanarak, karşılıklı görüş ve temenniler dile getirildi. -UÜ

Editör: Duygu Bekmezci