Uşak'ta faaliyet gösteren Ege’de Yenigün İHS Muhabirinin Afyonkarahisar Kalesi’nin bulunduğu Kale Mahallesi’ndeki tarihi evlerde çeşitli ürünlerin satışı yapılıyor ve burada çay, kahve, gözleme, kaygana ve bükme gibi yiyecekler de servis ediliyor. Mavi, kırmızı, sarı, turuncu ve çeşitli pastel renklerle dikkat çeken Afyonkarahisar Kalesi’nin çevresindeki tarihi yapılar, bir birinden güzel görüntüler de ortaya koyuyor.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
ODUNPAZARI’NDAKİ DÖNÜŞÜMÜN BENZERİ
Tarihi yapıların dönüşümünde Türkiye’de önemli kentlerden biri olan Eskişehir Odunpazarı’ndaki dönüşümün bir benzerinin de Afyonkarahisar’da olması, kentte bu konunun üzerinde durulduğuna işaret ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başlattığı hamlenin benzerinin Afyonkarahisar’da olması, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Eski Afyon gelenek ve göreneklerinin de yaşatıldığı bölgedeki dönüşümün büyük oranda tamamlanması, söz konusu alanı cazibe merkezine çeviriyor.

UŞAK’TA BU KONUDA YETERLİ İLERLEME KAYDEDİLEMEDİ
Uşak’ta da tarihi evlerin dönüşümüyle ilgili yeterince ilerleme kaydedilemedi ve kentin tarihi evlerinin yer aldığı Aybey, Köme, Elmalıdere, Işık, Bozkurt ve Karaağaç gibi mahallelerde beklenen dönüşüm ağır aksak ilerliyor. Ali Erdoğan döneminde, Tirit Sokak’ta bir dizi dönüşüm yapılırken, söz konusu alanların turizme kazandırılamadığı da görülüyor. Kentteki tarihi evlerin turizme kazandırıldığı tek noktanın alkollü içki satışı yapılan alanlar olduğu da biliniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan ruhsatla, restore edilen bazı tarihi binalarda alkollü içki satışı yapılıyor.






