Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yöneticileri ve ekipleri, kentteki üreticilerle buluşmaya devam ediyorlar ve bu kapsamda Uşak Merkez ve ilçelerdeki köyleri ziyaret etti. Kurumun sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara göre; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Uşak Merkez Muharremşah, Bozkuş ve Dağdemirler köylerini ziyaret ederken; Karahallı Karbasan, Banaz Kuşdemir, Eşme Karaahmetli ve Ulubey İnay köylerindeki üreticilerle buluştu.

624542258 122194708280544242 3900077010535275491 N

HAYVANLARIN BESLENMESİ VE SÜRÜ YÖNETİMİNE DEĞİNDİLER

Ayrıca Sivaslı Pınarbaşı Beldesi’nde de üreticilerle buluşan ekipler, yaptıkları toplantılarda, hastalıktan ari işletmelerin yaygınlaştırılması, hayvan sağlığı ve aşılama, üretim değerlendirmeleri ve verimlilik gibi konulara yer verdiler. Ayrıca hayvanların beslenmesi, bakımı ve sürü yönetimi, verimlilik artırmaya yönelik bakım ve yetiştiricilik önerileri ile biyogüvenlik önlemleri de masaya yatırıldı.

622447592 122194708568544242 5956810627959366117 N

ÇİFTÇİLER, TARSİM SİGORTALARINI MUTLAKA YAPTIRMALILAR

Köylünün TARSİM tarım sigortalarını mutlaka yaptırması gerektiğini bildiren Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ayrıca devlet desteklemeleri gibi konularda da bilgilendirmelerde bulundu. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, üreticinin dertlerini bu sayede dinlediklerini ve çözüm yolunda destek olduklarını aktardı. Bilir, kentteki köylerde üretici buluşmalarının devam edeceğini ve ekiplerin bu konuda gerekli çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ