Uşak'ın Banaz İlçesi’nden Kırklareli Üniversitesi'ne öğrenci olarak giden Balu, okulunu bitirdikten sonra memleketine geri döndü ancak Kırklareli’nde tanıştığı kişiyle hayatını birleştiren Balu kendi mesleği olan kabin hostesliğini bırakıp eşinin babasına ait çay ocağını işletmeye başladı. Balu, kadınların genellikle tercih etmediği bir iş kolunda başarılı bir şekilde çalışmasıyla etrafındaki kadınlara da örnek oluyor.

UŞAK'TAN KIRKLARELİ'NE

Balu Uşak’tan Kırklareli’ne uzanan hikayesini şu şekilde anlattı: “"Kırklareli Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü'nü kazandım ve Uşak'ın Banaz ilçesinden Kırklareli'ne geldim. Üniversitenin son senesinde eşim ile tanıştım. Asıl mesleğim Bodrum’da havalimanında kabin hostesliğiydi. Kırklareli’ne taşındım. Burada da çay ocağını işletmeye başladım. Çay ocağı eşimin babasına ait."

"KADINLAR BENİ GÖRÜNCE MUTLU OLUYOR"

Çay ocaklarında genelde erkekleri görmeye alışık olanların kendisini görünce  şaşırdığını söyleyen Balu; "Olumlu olumsuz her türlü düşünceyi görüyorum. Kadının çay ocağının başında olduğunu görünce çok tepki veren de var, çok hoşuna giden de var. Özellikle kadın otobüs şoförleri var, onlar görünce çok mutlu oluyorlar. Bazı insanlar çay ocağının başında beni görünce şaşırıyorlar. Kim işletiyor deyip, esas sahibini soruyor. Onlar biraz tuhaf geliyor ama genel olarak destek görüyorum" dedi.

"DİĞER KADINLAR DA GÖRDÜKÇE CESARETLENİYOR"

Yaptığı işten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Balu, "Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ortamda olmak aslıda özgüveni de arttırıyor. Biz kadınlar; her alanda olduğu gibi bu alanda da bu işi yapabiliyoruz. Kadıların sosyal hayatta var olduğunu görüyoruz ve bu mutluluk veriyor. Diğer kadınlar da gördükçe cesaretleniyor. Bu durum da hoşuma gidiyor. Genel olarak mutluyum. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bütün kadınlar da her alanda olmaya devam etsin isterim" şeklinde konuştu.

HABER : HALİL ASLAN

Editör: Zülal Karadedeli